Rakvere spordikoolis lõpetas viimase paari aastakümne suurim lend

Margus Martin
, reporter
Copy
Rakvere spordikooli kõik tänavused lõpetajad pidulikule tunnistuste üleandmisele ja ühispildile Villa Theresas ei jõudnud. Nagu ikka, pidid toimekad noored oma aega mitmesuguste ürituste vahel jagama, oma osa nõudis ka klassiekskursioonide hooaeg.
Rakvere spordikooli kõik tänavused lõpetajad pidulikule tunnistuste üleandmisele ja ühispildile Villa Theresas ei jõudnud. Nagu ikka, pidid toimekad noored oma aega mitmesuguste ürituste vahel jagama, oma osa nõudis ka klassiekskursioonide hooaeg. Foto: Triin Varek

Neljapäeval anti Rakvere restoranis Villa Theresa kätte Rakvere spordikooli järjekordse, arvult 72. lennu lõputunnistused.

Spordikooli direktor Jaak Vettik märkis, et tegemist on taasiseseisvumisaja suurima lennuga, sest kergejõustiku, korvpalli, võrkpalli, ujumise, judo ja maadluse osakonnas oli tänavu kokku 24 lõpetajat. "See on viimase kahekümne aasta suurim lend. Nii palju lõpetajaid pole tükk aega olnud," märkis Vettik.

Kui praegu antakse spordiõpet kaheksal alal, siis läbi aegade on Rakvere spordikoolis noorsportlasi õpetatud 20 spordialal alates kiiruisutamisest ja lõpetades sportvõimlemisega. Vilistlasi on selle aja jooksul astunud ellu poolteist tuhat. Tõsi, mõnda aega tegutses spordikool maakondliku, mitte linna spordikoolina.

"Tänavuse lennu hulgas oli noori, nagu kergejõustiklased Lishanna Ilves ja Lisa Lannusalu, kes on saanud nuusutada ka noorte Euroopa meistrivõistluste hõngu ning võitnud lisaks medaleid Eesti täiskasvanute meistrivõistlustelt," kõneles Jaak Vettik. "Tublid ja tegusad noored, arvan, et nad kõik saavad edaspidi elus hästi hakkama."

Aastakümnetega on nii kooli kui ka kogu linna laste ja noorte sportimistingimused muutunud olematutest vabariigi ühtedeks parimateks. Lõpetajate hulgas on olnud väga palju kõrgel tasemel sporti teinud inimesi, kes on esindanud Eestit eri spordialadel nii olümpiamängudel kui ka maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel.

Tänavusi Rakvere spordikooli lõpetajaid pidasid meeles ja soovisid neile õnne Rakvere abilinnapea Triin Varek ja spordikooli hoolekogu esimees Aleksandr Holst.

Rakvere spordikooli 2019. aasta lõpetajad (72. lend)

Kergejõustik

Maian Johanson

Laura Ong

Rain Leenpalu

Lishanna Ilves

Kirke Külmhallik

Triinu Rääk

Sander Jesin

Lisa Lannusalu

Võrkpall

Tambet Talv

Markkus-Tiit Järv

Markus Puusaar

Karlo-Remy Kallend

Korvpall

Erik Kaasik

Rainis Naur

Marek Anton

Eduard Rettel

Karl-Gustav Kello

Arvan-Johhannes Lippasaar

Timo Tubli

Maadlus

Johannes Tammeoks

Judo

Marko Mäeküngas

Ujumine

Kaari Meriloo

Katre Meriloo

Siim Hindrik Tiimus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles