Galerii: Rakveres kohvitati linnapea seltsis

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere linnapea Marko Torm pakkus Rakvere sünnipäeva puhul torti ja kohvi. Maiuse aitab lahti lõigata Rakvere abilinnapea Triin Varek.
Rakvere linnapea Marko Torm pakkus Rakvere sünnipäeva puhul torti ja kohvi. Maiuse aitab lahti lõigata Rakvere abilinnapea Triin Varek. Foto: Ain Liiva

Täna hommikul oli kõigil võimalus istuda viivuks maha Rakvere linnapea Marko Tormiga ja kuulata kohvi ning sünnipäevatordi kõrvale lugusid Rakvere tulevikust. 

78-aastane Helje ei jätnud võimalust kasutamata, nii oli Rakvere lähedal elav proua kohale tulnud lausa jalgrattaga. "Tahan kuulda, mida Rakverest räägitakse. Äkki kuulen midagi uut ja huvitavat," ütles uudishimulik proua. Eluaegne läänevirukalane lausus, et Rakvere meeldib talle väga. Kolmapäeval oli ta linna sünnipäeva tähistanud koogi ja kohviga, kuid Targa Maja tutvustusest ta seekord loobus. "See on tuttav paik. Olen käinud isegi katusel," sõnas Helje.  

Hommikukohvil käis ligi viiskümmend inimest. Tänati linnapäevadel osalejaid, kohal olid kodukohvikute pidajad ja sõpruslinnade esindajad.

Kodukohviku Neemed & Lilled esindaja Andres Lill ütles, et tuli tänukirjale järgi. "Tore on ka linnapead näha," sõnas Lill. Nende kodukohvik on selleks aastaks juba uksed kinni pannud, kuid tunne on võimas ja äge. "Järjekord oli kogu aeg," muljetas Lill. Tema sõnutsi võis külastajaid olla lausa nelisada. Saadud tänukirja lubas ta panna kodus seinale ja kodukohviku avada ka järgmisel aastal. "Nüüd puhkame, tegelikult peaks koristama, aga läheme saunafestivalile," sõnas Lill.

Hommikukohvi kõrvale tutvustas linnapea ka Rakvere seitset suurt projekti. Nii rääkis ta Rakvere Vallimäe, tervisekeskuse, Pika tänava, Arvo Pärdi kontserdimaja, Rakvere ametikooli õpilaskodu, riigigümnaasiumi ning töö- ja tehnoloogiamaja tulevikust. Inimesed küsisid ka ise küsimusi ning arutamisele tuli valik teemasid.

Rakvere linnapea Marko Torm rääkis, et linnal läheb hästi. "Rakvere eesmärk kümne aasta jooksul on hea elukeskkond, tööl võib käia mujal," ütles Torm. 

Hommikukohv linnapeaga toimus Rakvere linnapäevade raames..

{

core

_

gallery

_

embed

}275390{/

core

_

gallery

_

embed

}

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles