Rakvere kreisilaadal pakutud kassipojad olid eluohtlikus seisundis

Toomas Herm
Copy
Kassipojad. Pilt on illustratiivne.
Kassipojad. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Eestimaa Loomakaitse Liit sai eile kõne, kus teatati, et Rakvere kreisilaadal pakub üks vanem naisterahvas kassipoegi. Kiisud olid viletsas räpases näriliste puuris vee ja toiduta.

Õhutemperatuur tõusis laupäeval Rakveres 30 kraadi ligi ja kuuma käes vaevlevad kassipojad olid loiud. "Arvestades ülipalavat ilma, loomade seisundit, saime aru, et tuleb sekkuda," öeldakse loomakaitse liidu teates. Samuti tänab ühendus Kadit, kel jätkus julgust ja südikust loomakaitsjate palvel müüjaga rääkida, et kassipojad endale saada.

Paraku aga oli kassipoegadega kaupleja iga hingekese eest 10 eurot küsinud. Pärast mõningast selgitust ja isegi politsei nimetamist laabus asi rahumeelselt.

Alguses oli müügil olnud neli kassipoega, kuid vahepeal, kui naine käis kasti järel, oli ta jõudnud kaks juba maha müüa. Loomakaitse liit palubki ostjatel nendega ühendust võtta.

Ülejäänud kaks kassipoega toimetati jahedasse kohta. Üks neist oli väga kuum ja loid ning ahmis lõõtsutades õhku. Veterinaar ütles, et tegemist oli kriitilise ülekuumenemisega. Veterinaari nõuandeid jälgides üritati kassipoega päästa. Samas mõeldi ka plaanile B, mis tähendas, et plaaniti vajadusel sõita Tallinna PetCity loomakliinikusse, sest Rakveres olid kõik loomakliinikud suletud. Õnneks hakkas kriitilises seisus pisikese kehatemperatuur langema ja palavusest tingitud ülekuumenemise oht möödus. Kassipoeg on siiski veel jälgimisel.

Mõlemad kassipojad on punnis kõhuga, mis viitab ussidele ja muudele ohtlikele parasiitidele.

Pärast sotsiaalmeedias abi palumist saadi teada kassiäritseja isik. Tuntud loomapaljundaja polnud osanud arvestada, et tema isik nii kergesti tuvastatakse mitme kohaliku elaniku abil, kes on teda aastaid näinud samamoodi loomi müümas.Tegemist on loomakaitse liidule ning veterinaar- ja toiduametile ammu teada oleva Ruthiga, kellest on aastate jooksul tehtud ajaleheartikleid ja keda on näidatud ka telesaates "Pealtnägija". Naine on loomavabrikut pidanud üle kümne aasta. Tegemist on saripaljundajaga, kes millegi ees risti ette ei löö ja müüb südamerahuga tõukoera pähe tavalisi krantse. Lisaks on tema müüdavad loomad tihti haiged ja parasiite täis, mõned loomad surevad uude koju jõudes. Naine on suutnud kutsikaid parseldada isegi põhjanaabritele. Loomakaitsjad on naise kohta saanud palju kaebusi, viimase selle aasta alguses. 

Naine ise oli valetanud, väites, et ta nimi on Eda. Naise jutu järgi oli ta müünud tuttava vanainimese kasse, sest too ise ei saavat liikuda. Lisaks pidavat sel vanainimesel kodus olema veel paar kassipoega, mõned täiskasvanud kassid ja koer. Loomakaitsjad said niinimetatud sõbranna aadressi ja esmaspäeval jätkatakse asja uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles