Sotse juhivad Lääne-Viru mehed

Copy
Sotsiaaldemokraatide juht Indrek Saar.
Sotsiaaldemokraatide juht Indrek Saar. Foto: Remo Tõnismäe

Pühapäeval toimus Tartus Vanemuise kontserdimajas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu, kus sotsid valisid endale uue esimehe, aseesimehed ning juhatuse. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe kandidaate oli kolm: Lauri Läänemets, Indrek Saar ja Riina Sikkut.

Esimese voorus hääletas Läänemetsa poolt 164, Saare poolt 157 ja Sikkuti poolt 120 üldkogu delegaati. Esimeses hääletusvoorus langes seega kandidaatidest välja Riina Sikkut. Teises voorus sai Indrek Saar 231 häält Lauri Läänemetsa 201 hääle vastu ning üldkogu kinnitas Saare sotsiaaldemokraatide uueks esimeheks.

Indrek Saare võit tähendab seda, et erakonna uueks peasekretäriks saab Rannar Vassiljev, kelle üldkogu hääletusel samuti ametisse kinnitas.

Saar ütles pärast valimisvõitu ERR-ile, et sotsiaaldemokraatlikest põhiväärtustest taganemine ei tule kõne allagi. “Meilt oodatakse praeguses pöörases ajas, et me anname turvatunde, et see mõnevõrra hullumeelne aeg Eesti poliitikas, laiemalt maailma poliitikas, et see läheb mööda. Ma usun, et Eesti jääb sotsiaaldemokraatlikuks riigiks ja sotsiaaldemokraadid seisavad selle eest hommikust õhtuni,” ütles Indreks Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles