Prokuratuur kinnitab: Kuusik sai kahtlustuse

BNS
Copy
Marti Kuusik sai kahtlustuse kehalises väärkohtlemises.
Marti Kuusik sai kahtlustuse kehalises väärkohtlemises. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Prokuratuuri kinnitusel sai perevägivalla skandaali sattunud eksminister Marti Kuusik kahtlustuse.

Kuusikule esitati kahtlustus juba möödunud nädalal ja karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist, kinnitati prokuratuurist BNS-ile. 

Kuusik esitas peaminister ja Keskerakonna esimehele Jüri Ratasele avalduse väliskaubanduse- ja IT-ministri ametist tagasiastumiseks 30. aprillil. Kuusik teatas toona, et astub ministriametist tagasi valitsuse töörahu, oma maine puhastamise ja perekonna kaitsmise huvides.

"Esitasin erakonna esimehele Mart Helmele ja peaminister Jüri Ratasele avalduse ministriametist tagasiastumiseks. Kinnitan jätkuvalt, et minu vastu esitatud süüdistused on laim – ma ei ole vägivallatseja," teatas Kuusik toona.

"Loobun ministri ametist mitte selle tõttu, et süüdistused minu vastu oleks tõsi, vaid vastupidi, selleks, et keskenduda enda kaitsmisele kriminaalasjas ja oma hea nime taastamisele," teatas Kuusik.

Kuusiku ministriks saamisel paisati ajakirjanduses üles kahtlused tema vägivallatsemise kohta oma naisega, mistõttu politsei käivitas asjaolude selgitamiseks kriminaaluurimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles