Jaanituled – lusti ja tralli mitu päeva (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Lääne-Virumaal toimuvad jaaniõht ul mitmel pool võimsad rikkaliku eeskavaga peod.
Lääne-Virumaal toimuvad jaaniõht ul mitmel pool võimsad rikkaliku eeskavaga peod. Foto: Kasper Mäe

Rakvere linna jaanipidu algab Rahvaaias 21. juunil kell 20. Esineb tuntud folk­ansambel Untsakad.

Ridaküla jaanituli süüdatakse 21. juunil kell 20. Tegevust jagub kõigile, tantsuks mängib KV Bänd.

Vohnja küla jaanituli algab 22. juunil kell 20. Lastele on üles seatud batuut, toimuvad mängud ja loterii, tehakse näomaalingud. Peolisi tantsitab Marco.

Kadrina jaanituli algab 23. juunil kell 19.30. Esineb ülipopulaarne ansambel Meie Mees, õhtut juhib Lauri Nebel. Unetutele keerutab plaate DJ.

Salla Kuursaalis on 21. juunil kell 19 jaaniõhtu ansambliga Respekt ja rahvabändiga Hellad Velled, tantsumuusika diskorilt.

Triigi küla jaanituli süttib 21. juunil kell 21. Tantsuks mängib ansambel Dolores. Nii lapsi kui ka täiskasvanuid ootavad jõukatsumised.

Simuna jaaniõhtu on 22. juunil algusega kell 20. Õhtut kaunistab ansambel Mesipuu. Kavas on rahvalikud mängud ja võistlused. Jalga saab keerutada suve­simmanil.

Väike-Maarja jaanipidu peetakse Ebavere laululaval 23. juunil algusega kell 18. Tantsuks mängib bänd Napsitrallid, õhtut juhib Pavo Raudsepp. Kavas on mängud ja võistlused nii suurtele kui ka väikestele.

Haljala rahvamaja juures läheb suve alguse simman lahti 21. juunil kell 19. Süttib jaanituli ja toimuvad lõbusad mängud, tantsuks mängib ansambel Elumees.

Vihula mõisa jaanituli algab 22. juunil kell 19 ja Väikeste Lõõtspillide Ühing koos Marko Matverega tähistab 30 tegutsemisaastat. Õhtu edenedes kütab tantsuplatsi tulikuumaks retroansambel Regatt. Õhtujuht Meelis Sarv korraldab lahedaid jaanimänge ja hoiab tegevuses nii väikesi kui ka suuri. Kohal on Tamme ratsutalu miniloomad, ponid Sifka ja Kõue Kalli, osaleda saab minigolfiturniiril ja jaaniõhtu lillemaagiaüritusel ning käia mõisatuuril.

Palmse mõisa traditsiooniline rahvuslik jaanituli toimub 22. juunil algusega kell 20. Peo tõmbavad käima Lahemaa Rahvamuusikud. Tantsuks mängib ansambel Funkifize, kuhu kuuluvad Lauri Pihlap ja Marvi Vallaste. Avatud on lasteala, kus toimuvad mängud ja tehakse näomaalinguid.

Aaspere külakoja juures süüdatakse jaanituli 15. juunil kell 19 koos ansambliga Compact.

Võsu jaanipidu peetakse rannamäel 23. juunil kell 19. Esineb ansambel Prime Time.

Rannapere kodukohvikus Rutjal on jaanik 23. juunil kell 20. Esineb ansambel Elumees.

Ubja jaanitulele oodatakse rahvast 22. juunil alates kella 19-st. Esinevad Ubja ja Sõmeru kantritantsijad, tantsuks mängib ansambel Detail, toimuvad traditsioonilised perekondlikud ja täiskasvanute võistlused, üles on seatud batuut, tehakse näomaalinguid, kavas on loterii.

Vaeküla jaanitulel, mis algab 23. juunil kell 20, esineb bänd, laste tarvis on üleval batuut.

Laekvere pargis peetakse jaanikut 21. juunil algusega kell 20. Lastele ja täiskasvanutele toimuvad mängud ja jõukatsumised, tantsumuusikat teeb ning õhtut juhib Taavi Taar.

Ulvi jaanipidu saab alguse 21. juunil kell 21, rahvast tantsitab Meelis-Band Tapalt ja õhtu teeb lõbusaks Küla Karla. Täiskasvanutele on kavas traditsioonilised võistlused, lastele mängud. Ilusa ilma korral pannakse väikelastele üles batuut.

Tudu jaaniõhtu algab pargis 21. juunil kell 21. Lastele on programmis mängud ja üleval batuut, tantsuks mängib ansambel Best Way.

Roela külade päev ja jaaniõhtu saab alguse Roela lauluväljakul 22. juunil kell 18. Tantsuks mängib ansambel Kruiis koos Ervin Lillepeaga.

Kadila jaanikule oodatakse rahvast 22. juunil kell 19. Esineb ansambel Valge Roos.

Venevere jaanipidu saab stardipaugu 22. juunil kell 19. Toimub traditsiooniline võrkpallivõistlus, kavas on mängud lastele, tantsule kutsub Raul Kivi ning sound on Pommionult.

Kantküla jaanikas algab 22. juunil kell 20. Esinevad ansambel Mahe, publikut naerutab näitleja Henrik Normann.

Paasvere Jaaniussi pargis peetakse 23. juunil kell 19 jaanipidu, kavas on rahvalikud mängud, tantsumuusikat teeb ansambel Dolores.

Pajusti klubi lõkkeplatsil oodatakse kõiki 23. juunil kell 20 jaanitulele. Esinevad Pajusti klubi taidlejad, ansambel KV, avatud on lasteala ja kohal hobused.

Mahu rannas algab 23. juunil kell 20 Viru-Nigula valla jaanituli. Muusikat teevad ansamblid Mahavok ja Plaan B. Esinevad rahvatantsurühmad, tegevust jagub kogu perele.

Tamsalu jaanituli toimub 23. juunil kell 20 saja tamme pargis. Hitte esitavad ansambli Karavan omaaegne laulja Meelis Punder ja Fixis laulnud Priit Pihlap. Programmis on rahvalikud mängud ja jõukatsumised.

Moe jaanisimman algab 22. juunil kell 20. Tantsuks mängib ansambel Boss. Kavas on köievedu ja sangpommivõistlus, lastele murumängud. Üleval on batuut.

Suure Suve Sõnajala Simman saab alguse 23. juunil kell 20 Tapa muusikakooli pargis. Tantsuviisid võtab üles Nukker Kukeke. Saab mängida jaanimänge, meisterdada ja batuudil hüpata. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles