Haigla abikäsi võimaldab hooldekodus remonti teha

Copy
Uhtna hooldekodu remonditakse etapi viisi ja kliente paigutatakse ümber vastavalt vajadusele. Tööd peaksid valmis saama augusti lõpuks.
Uhtna hooldekodu remonditakse etapi viisi ja kliente paigutatakse ümber vastavalt vajadusele. Tööd peaksid valmis saama augusti lõpuks. Foto: Vladislav Musakko

Uhtna hooldekodu elanikud saavad sügisele vastu minna soojustatud majas, praegu käib hoone kallal mahukas remont. Et kliendid ei peaks olema keset kõige aktiivsemat ehitusmöllu ja ehitajad saaks oma tööd teha, leiavad hoolealused jaokaupa ajutise koha Rakvere haiglas.

Uhtna hooldekodus algas juba mitme nädala eest remont, mille käigus muutub hoone energiasäästlikuks: soojustatakse vundament ja välisseinad, rõdud ehitatakse kinni, katusele pannakse päikesepaneelid, ehitatakse uus ventilatsiooniruum ning uuendatakse ventilatsioonisüsteem ja elektrijuhtmed.

Soojustamise käigus tuleb nihutada aknad väljapoole, et ei tekiks külmasildu, ning see tähendab vahepeal akende eest ära võtmist. Rakvere vallavanema Maido Nõlvaku sõnul sõlmiti selleks, et remont hooldekodu elanikke võimalikult vähe häiriks ning saaks nende tubades tööd teha, Rakvere haiglaga leping, mille kohaselt paigutatakse suve jooksul elanikud sektsioonide kaupa ajutiselt Rakvere haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles