Lasnamäe muusikakooli õpilased pakkusid muusikalist külakosti Käsmus

Copy
Õpilased esitasid ka N. Rakovi pala "Jalutuskäik".
Õpilased esitasid ka N. Rakovi pala "Jalutuskäik". Foto: Maile Harik

2. juunil esinesid Lasnamäe muusikakooli õpilased kaunis Käsmu kaptenikülas.

Helilooja Nikolai Rakov suvitas Käsmus 35 aastat ning tema seost Käsmuga meenutab helilooja klaver Käsmu meremuuseumis.

Lasnamäe muusikakooli õpetaja Maile Hariku õpilased valmistasid õppeaasta jooksul ette kontserdikava, kus kõlasid lastele kirjutatud klaveripalad. Kontserdil tutvustati helilooja tegevust ja eluloolisi seiku seoses tema eluga Käsmus.

Lastele kirjutatud teosed on seotud N. Rakovi tiheda koostööga Moskva 19. laste-muusikakooliga ja tänu sellele valmis N. Rakovil palju eri vanuses õpilastele kirjutatud teoseid. Kontserdil kõlasid palad solistidele ja klaveriansamblitele.

Meeldejäävaks sündmuseks kujunes kontserdi lõpus meremuuseumi asutaja Aarne Vaigu üllatus: Lasnamäe muusikakoolile kingiti Nikolai Rakovile kuulunud isiklikud noodid ja heliplaadid. Õpilased olid väga õnnelikud, et kingitud nootide hulgas oli ka neid teoseid, mida ei ole avaldatud, ning väga vanu noote, millest helilooja ise on mänginud. Heliplaatidelt saab kuulata helilooja dirigeeritud teoseid.

Kontserdile eelnes ajaloolise kaluriküla elu tutvustus eramuusemi rikkalike väljapanekutega tubades, mis lõi erilise meeleolu algavale kontserdile.

Käsmu kabelis on mandri-Eesti vanim kaunikõlaline 206-aastane orel. Jumalateenistuse muutsid külaelanikele meeldejäävaks muusikakooli õpilaste teenistusele kaasalaulmine, mille eest tänas kirikuõpetaja lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles