Õpetajahingega maailmarändur

Merly Raudla
Copy
Riin Ahlbergi jaoks on Korea saanud väga koduseks paigaks.
Riin Ahlbergi jaoks on Korea saanud väga koduseks paigaks. Foto: Erakogu

Vaevalt Simuna neiu Riin Ahlberg kaheksa aastat tagasi Tartu ülikooli lõpuaktusel magistridiplomit vastu võttes ette nägi, et ta aastate pärast Vietnamis elab, koolis inglise keelt õpetab ja liikluseks nimetatavas kaoses rolleriga ringi tuhiseb.

Praegu resideeribki inglise filoloogiat õppinud 32-aastane Riin Ahlberg Vietnamis Hai Phongis ja õpetab inglise keele koolis nii lapsi kui ka täiskasvanuid. Vietnami kirjeldamiseks peab Riin veidi mõtlema. Tema sõnul arvab enamik inimestest, et Vietnam tähendab kauneid randu ja ilusat ilma, tema elab aga Vietnami põhjaosas, kus kõik on hall, aga samas värvikas.

“Nad pidevalt lammutavad maju ja ehitavad uusi. Kõik on pidevas muutumises. Ja liiklus on täpselt samasugune,” kõneles Riin ja lisas, et jalakäijat vaadatakse Vietnamis imelikult. Kõige mugavam on ringi liikuda rolleri moodi sõidukiga. “Aga liikluseeskirjast ei tohi kinni pidada. Siis läheb jamaks,” märkis ta naerdes. Loogikaga ei anna seal midagi lahendada. Liikluses valitseb tugevama õigus. “Tuleb lihtsalt vooluga kaasa minna ja palju tuututada. Vasakpöörde tegemine on ka ulme. Tuleb lihtsalt minna,” on Riin kohaliku liikluskorralduse juba kenasti selgeks saanud. Tuututama peab seal selleks, et näidata kaasliiklejatele, et nüüd ma tulen või et mina olen siin. Kuidas parasjagu vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles