Suur galerii: Rakvere gümnaasiumis saadeti pidulikkusega teele 100. lend

Copy
Rakvere gümnaasiumist läkitati teele 100. lend.
Rakvere gümnaasiumist läkitati teele 100. lend. Foto: Vladislav Mussako

Sel nädalal on mitmes maakonna gümnaasiumis toimunud lõpuaktused. Täna jagati lillesülemeid ja edastati häid soove noortele, kellele ulatati Rakvere gümnaasiumi küpsustunnistus. Rakvere gümnaasiumis lõpetas auväärne 100. lend. 

Lääne-Virumaa koolides sai küpsustunnistuse 321 inimest. Nende seas oli üksteist kuldmedalisti ja neliteist hõbedast noort.

Rakvere gümnaasiumi vilistlaseks sai 56 millenniuminoort. Kahe neiu püüdlusi kroonis kuldmedal ja üks noormees sai hõbemedali.

Rakvere gümnaasiumi direktor Aivar Part ütles 100. lendu teele saates, et noored ei mõtleks ainult isikliku elu korraldamisele. "Loodan, et teie põlvkond ei ela oma elu põhimõttel, et pärast mind tulgu või veeuputus. Hoidke emakest Maad. Hoidke oma emakeelt," soovitas Part Y-põlvkonna elluastujatele. 

Rakvere linnapea Marko Torm rõhutas, et noortel oleks tarkust väärtustada tänast, tunda rõõmu väikesest. Üheskoos anti ajaloolise "vana valge maja" aulavõlvide all lubadus elada oma elu õnnelikult, tulla tagasi Rakveresse.

Kõige rohkem noori – 74 – lõpetas Lääne-Virumaa suurima kooli Rakvere reaalgümnaasiumi. Kolme noore suurepäraseid õpitulemusi pärjati selles koolis kuldmedaliga ja kaks lõpetanut pälvisid hõbedase autasu.

Rakvere eragümnaasiumi õpilaskonnast arvati välja 37 gümnasisti, neist kaks lõpetasid kooli kuldmedali ja üks hõbemedaliga.

Rakvere täiskasvanute gümnaasiumi lõpetas 19 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles