Ilumäe kirikus kõlab barokiajastu muusika

Inna Grünfeldt
Copy
Viiuldaja Rebecka Karlsson.
Viiuldaja Rebecka Karlsson. Foto: era

Ilumäe kirikus esinevad 27. juuni õhtul kell 18 rootsi viiuldaja Rebecka Karlsson ning eesti klavessinist ja organist Marju Riisikamp. Ettekandele tulevad barokiajastu tuntud heliloojate teosed.

Rebecka Karlsson on kaitsnud magistrikraadi Stockholmi kuninglikus muusikaakadeemias (Royal College of Music) ning on alates 2005. aastast keskendunud varajasele muusikale ja barokkviiuli repertuaarile. Käesoleval ajal jätkab Rebecka õpinguid Saksamaal Trossingeni riiklikus muusikakõrgkoolis professor Anton Stecki juures.

Marju Riisikamp, kes saadab Ilumäel solisti harmooniumil, on lõpetanud Tallinna riikliku konservatooriumi (praegune EMTA) klaveri erialal ning täiendanud end seejärel oreli ja klavessiini alal. Marju on õppinud paljudel välismaistel meistrikursustel, pikem õppimise aeg seob teda Itaaliaga.

Marju Riisikamp on teinud koostööd paljude eesti vanamuusikaansamblitega. Praegu tegeleb Marju Riisikamp doktoritöö lõpetamisega, teemaks Girolamo Frescobaldi canzo­na’de interpretatsiooni küsimused.

Kontsert on pühendatud Ilumäe kiriku oreli restaureerimistöödele ning selle ettevõtmise toetuseks kogutakse kontserdil ka annetusi.

Klavessinist ja organist Marju Riisikamp.
Klavessinist ja organist Marju Riisikamp. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles