Piltuudis: kes sõnajalaõit ei leia, võib minna ... Porkunisse ujuma või maasikale

Copy
Porkuni järve ääres laupäeval rahvast küll murdu ei olnud, kuid need kes seal viibisid, nautisid suve täiel rinnal.
Porkuni järve ääres laupäeval rahvast küll murdu ei olnud, kuid need kes seal viibisid, nautisid suve täiel rinnal. Foto: Vladislav Musakko

Porkuni järves küündis veetemperatuur täna 22 kraadini. Võrreldes reedese leitsakuga oli õhk tuulise ilma tõttu ehk mõnevõrra jahedam, ent see ei seganud lastel ja täiskasvanutel veerõõme nautida.

Porkuni küla mees Ain Aasa rääkis, et ehkki ta mõõtmas pole käinud, küünib järvevee temperatuur praegu vähemalt 22 kraadini. "Eilse tapva kuumusega oli järve ääres väga-väga mõnus. Täna puhus tuuleke, mistõttu enam nii lõbus ei olnud," kõneles ta, kuid lisas samas, et kui rahvas praegu randa ei kipu, siis paremat aega on tegelikult raske tahta.

Ain Aasa on teinud esimesed tretid ka kodukandi metsadesse ja jäänud nähtuga rahule. "Metsmaasikaid on tänavu nii metsikult palju, et lausa jah ... Praegu pole veel marjule minemiseks õige aeg, sest tänavu saavad maasikad erinevalt küpseks. Nad küpsevad väga ebaühtlaselt – osad on küpsed, aga teised veel täitsa toored. Kui viitsid, siis ikka midagi juba saad. Ükskõik, kuhu metsa nina pistad," märkis ta.

Nii et kellel sõnajalaõie leidmine ei peaks õnnestuma, see võib olla üsna kindel, et tühja pihuga jaaniööl metsast tagasi ei tule ning väikese ämbritäie maasikaid ikka leiab. "Miks mitte," kinnitas Ain Aasa. "Tänavu maasikast kindlasti ilma ei jää. Seda võin kohe kindla peale garanteerida."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles