Galerii: Avispea küla pidas auväärset sünnipäeva

Copy
22.06.2019. Eesti, Lääne-Virumaa. Rakvere FOTOL: Avispea küla 800, küla päev, jaanipäev, laat FOTO: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Postimees Grupp AS
22.06.2019. Eesti, Lääne-Virumaa. Rakvere FOTOL: Avispea küla 800, küla päev, jaanipäev, laat FOTO: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Postimees Grupp AS Foto: Vladislav Musakko

Laupäeval tähistati Väike-Maarja valla Avispea küla esmamainimise kaheksasajandat aastapäeva. Tore sündmus tõi kokku külaga seotud inimesi lähedalt ja kaugelt, keda võis hinnanguliselt olla kolm korda rohkem kui seal hetkel elanikke ehk kolmesaja ringis.

Uniküla koplis toimunud pere- ja pidupäeva ilmestas korralik programm. Avispea küla sünnipäev algas pärastlõunal pidurongkäiguga, mida saatsid Väike-Maarja Pasunakoori viisid vana poe juurest külaplatsile. Seejärel peeti kõnesid ja tõmmati masti külavanem Raul Oja välja mõeldud ning tema abikaasa Mereti õmmeldud küla esimene oma lipp.

Kirikus andis kontserdi kammerkoor Solare ja esitleti värsket raamatut "Minu Avispea", mille toimetaja on Marju Metsman. Näha sai tantsu, aga ka lühietendust "Jõuluvana jaanipäev", kuulda kitarripalasid.

Kõiki külalisi kostitasid naiskodukaitsjad kuuma hakklihasupiga. Osta sai kohalike käsitöömeistrite tooteid, rääkimata värskest soolakurgist ja meest.

Viimased kaks ja pool aastat Avispea külavanemana toimetanud Raul Oja märkis, et tegusaid inimesi, kes on valmis kogukonna heaks panustama, tuleb tasapisi juurde. "Üks inimene võib tõmmelda eesotsas küll, aga kui kogukond kaasa ei tule, siis on keeruline. Vähehaaval meil asi elavneb ja kogukonnatunnet on juba tunda. Usun, et mida aeg edasi, seda suuremaks see kasvab," rääkis Oja. "Nagu tänanegi päev näitab, siis läheb küla rahvale korda."

Külavanema sõnul planeeriti sündmus selliselt, et see ei piirduks üksnes päevase koosviibimise ja teretamisega, vaid et rahvas võiks üheskoos seltsielu nautida ning mõnusalt aega veeta ka jaanilõkke ääres. Tänane õhtu lõppebki Avispea külas mõnusa jalakeerutamisega. Tantsuks mängib ansambel Ai kurja.

Päeva vedasid, rahvast suunasid ja kantseldasid vennad Tammused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles