Noorte meeste korvpallikoondis alistas eksootilise Hiina ja lõunanaaber Läti

Margus Martin
, reporter
Copy
Hendry Engelbrecht (palliga) pürgib Eesti kuni 20-aastaste noormeeste koondise rivistusse ning tegi äsja edukalt kaasa sõprusmängus Hiina ja Lätiga.
Hendry Engelbrecht (palliga) pürgib Eesti kuni 20-aastaste noormeeste koondise rivistusse ning tegi äsja edukalt kaasa sõprusmängus Hiina ja Lätiga. Foto: Ain Liiva

Kahe Lääne-Viru päritolu palluriga tugevdatud Eesti kuni 20-aastaste noormeeste korvpallikoondis kohtus Riias peetud sõprusmängudes selle nädala lõpus aasta nooremate poiste maailmameistrivõistluste finaalturniiri alustava Hiina ja Läti koondisega.

Peatreener Aivar Kuusmaa juhendatavad eestlased võitsid Hiinat 75:63 (36:26) ja Lätit 69:60 (35:29).

Kahest Eesti koondisse kuulunud Lääne-Viru mängumehest viskas 205 sentimeetrit pikk kundalasest tsenter Hendry Engelbrecht Hiina vastu 12 punkti ja võttis neli lauapalli. Väike-Maarjast pärit mängujuht Sten Saaremäel toetas kaaslasi kolme punkti ja kolme korvisööduga.

Teises kohtumises kanti Engelbrechti kontosse 11 punkti, kuid Saaremäeli statistika kohta andmed puuduvad. Meie koondis ajas Lätis läbi kahe liidrita: puudusid Matthias Tass ja Kristian Kullamäe.

Korralikult mänguaega saanud Hendry Engelbrecht oli seevastu rahul, et tal õnnestus ennast koondise uuele juhendajale näidata. "Tundub, et jäädi rahule, kui mänguminuteid usaldati, aga alati saab palju paremini," lausus ta.

Noorte meeste koondis valmistub juuli teises pooles Portugalis Matosinhoses korraldatavaks EM-i B-divisjoni turniiriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles