Kõrge komisjon läheb Käsmut inspekteerima

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vaade Käsmule.
Vaade Käsmule. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Käsmu külal tasub ülehomseks lokid pähe teha, lõug puhtaks lükata ning lipsud sirgeks sättida: 26. juuni pärastlõunal tutvub kaptenite külaga aasta küla vabariiklik komisjon.

Külaliikumise Kodukant esindajad sõidavad Käsmu vahel jalgratastel ringi kella 14–16, neid saadavad kohalikud aktivistid, vallavõim ja maakonna omavalitsuste liidu inimesed. Külalistele pakutakse kalasuppi ja võileibu. 

120 elanikuga kaptenite küla Käsmu kandideerib aasta küla tiitlile lootuses, et 2017. aastal tiitli pälvinud Läsna-Loobu küla ei pea “võidukarika” üleandmiseks maakonnast kaugemale minemagi. MTÜ Käsmu Külaselts juhatuse liige Virge Ong leiab, et põhjust tiitlit püüda on külal rohkem kui küll – Käsmu küla on Eestis ainulaadne.

Aasta küla valitakse üle aasta. 2017. aastal pälvis tiitli Läsna-Loobu, mis sai ühtlasi ka rahva lemmiku tiitli. Tänavu konkureerivad peale Käsmu aasta küla tiitlile Suursoo Harjumaalt, Sõruotsa külad Hiiumaalt, Kiikla Ida-Virumaalt, Väätsa Järvamaalt, Sadala külade piirkond Jõgevamaalt, Üdruma Läänemaalt, Jõesuu Pärnumaalt, Karilatsi Põlvamaalt, Hageri külade piirkond Raplamaalt, Kõljala külade piirkond Saaremaalt, Lohkva Tartumaalt, Vidrike Valgamaalt, Holstre küla ja külade piirkond Viljandimaalt ning Lüüb­nitsa Võrumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles