Rakvere haigla kuulub digiregistratuuri kasutajate sekka

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Rakvere haigla.
Rakvere haigla. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

25. juuni seisuga on üleriigilise digiregistratuuri lahendusega liitunud juba kolmandik haiglavõrgu haiglaid, teiste hulgas Rakvere haigla.

Üleriigiline digiregistratuur on eriarsti vastuvõtuaegade broneerimise lahendus riiklikus patsiendiportaalis www.digilugu.ee. Inimene saab ühes vaates broneerida, tühistada ja muuta eriarsti esmaseid vastuvõtuaegu kõikides selle lahendusega liidestunud tervishoiuasutustes.

Oma peamist eesmärki täidab üleriigiline digiregistratuur siis, kui võimalikult paljud tervishoiuasutused on lahendusega liitunud. "Teenuse loomisel ning käivitamise järel on tervise ja heaolu infosüsteemide keskus töötanud tihedas suhtluses kõigi raviasutustega ja planeerinud haiglavõrgu arengukava haiglate esindajate ja nende tarkvaraarendajatega nende liidestumise ajaraame," ütles tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse e-teenuste arendamise osakonna tervisetalituse juht Tõnis Jaagus. "Liidestumine jätkub tempokalt ja sügiseks on planeeritud, et kõik 21 haiglavõrgu arengukava haiglat on üleriigilise digiregistratuuri teenusega liitunud."

Digiregistratuuri eesmärk on muuta eriarsti vastuvõtuaja leidmine inimese jaoks lihtsamaks. See lahendus annab patsiendile valikuvabaduse leida ja broneerida vabu aegu arsti vastuvõtule ühest kohast, ilma et ta peaks raviasutusi läbi helistama või kasutama tervishoiuteenuse osutajate endi vastuvõtuaegade broneerimise keskkondi. 

Üleriigilises digiregistratuuris saab lisaks haigekassa tasutud vastuvõtuaegadele broneerida aegu tasulistele teenustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles