Autokrossi­mehed kogesid Hinsas ebaõnne

Margus Martin
, reporter
Copy
Marko Tiinase (nr 1) auto mootorit vaevas ülekuumeniseprobleem, lisaks oli kastetud rajal häda nähtavusega. Esiplaanil etapivõitja Andre Mõttus.
Marko Tiinase (nr 1) auto mootorit vaevas ülekuumeniseprobleem, lisaks oli kastetud rajal häda nähtavusega. Esiplaanil etapivõitja Andre Mõttus. Foto: Janek Pakassaar

​Autokrossi Eesti meistrivõistluste kolmandal ja Balti karikavõistluste esimesel etapil Võrumaal Hinsas laupäeval rajal käinud läänevirulased seekord kõrgesse mängu ei sekkunud. Oma rolli mängis palav ilm, mis tõstis temperatuuri nii masinate mootorites kui ka kabiinides, aga samuti oli oma osa keerulistel rajaoludel.

Mitmeaastase pausi järel taas veobagide klassis võistlev Rain Veissbach võttis etapi kokku sõnadega “metsik rüselemine ja tohutu tapmine”. Sellest sai aga Võrumaale kohaselt osa väga arvukas publik. Ajasõidus näitasid bagimehed üsna võrdseid aegu ja Veissbach suutis seal kiireimal ringil välja sõita 11 mehe konkurentsis viienda tulemuse. Esimese poolfinaalsõidu viimases tagakurvis purunes läänevirulase masinal esimene vasakpoolne amortisaator ja ta pressis finišisse viiendana.

Ka ei tulnud Rain Veissbach viperusteta läbi teisest poolfinaalist ega finaalist. Esimese puhul sai tema “krokodill” möödasõidul matsu koduselt konkurendilt Lenar Rohtlalt ning ta lõpetas taas viiendal kohal. Finaalis pöörasid Veissbachi ees masinad risti omavahel puid ja maid jaganud lätlased Jānis Kozlovskis ja Dinārs Ramats. Kokkuvõttes leppis ta seitsmenda positsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles