Kunda ja Vasta õpetaja pälvis Puškini-nimelise preemia

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kunda ühisgümnaasiumi ja Vasta kooli vene keele õpetaja Marina Klimenko pälvis Puškini preemia.
Kunda ühisgümnaasiumi ja Vasta kooli vene keele õpetaja Marina Klimenko pälvis Puškini preemia. Foto: Puškini instituut

Kunda ühisgümnaasiumi ja Vasta kooli vene keele õpetajat Marina Klimenkot tunnustati Puškini preemia ning parima vene keele kui võõrkeele õpetaja tiitliga.

Marina Klimenko rääkis, et selline tähelepanu oli talle ootamatu. "Teen oma tööd, püüan nii hästi, kui oskan," ütles Klimenko.

Kunda ühisgümnaasiumi direktor Tiiu Millistfer iseloomustas Marina Klimenkot sõnadega: tubli, väga kohusetundlik, professionaalne. "Tema õpilaste riigieksami tulemused on üle 90 punkti. Ta on äärmiselt täpne, korrektne ja tubli õpetaja," lausus Tiiu Millistfer.

Marina Klimenko pärjati tunnustusega Puškini instituudi korraldatud juubelihõngulisel konverentsil "Vene keel võõrkeelena Eestis: vaade tulevikku".

Puškini preemia asutati üksteist aastat tagasi Tallinnas asuvas Puškini instituudis direktori ja paljude õpikute autori professor Inga Manguse eestvedamisel. Preemia antakse välja kahes kategoorias: vene keele kui emakeele õpetajale ja vene keele kui võõrkeele õpetajale silmapaistvate töötulemuste eest. Kuni eelmise aastani käisid tiitlit ja preemiat üle andmas Puškini otsesed järglased Aleksandr Puškin ja tema abikaasa Maria-Madlen Puškina-Durnovo, kes elavad Belgias. 2010. aastal anti esimest korda välja ka vene keele kui elutöö preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles