Droonindus: enne alustamist tutvu seadusega

Veiki Ojaperv
, suvereporter
Copy
Punane ala: pideva kontrollI ala; sinine ala - ajutise kontrollI ala; Kuni 150 m - ilma loata (v.a kontrollalad)
Punane ala: pideva kontrollI ala; sinine ala - ajutise kontrollI ala; Kuni 150 m - ilma loata (v.a kontrollalad) Foto: Kaart: droonipiloodid.ee

Tänavusel Viru rallil põrises droon sideliinidesse ja kukkus alla. Õnneks prantsatas see keset sõiduteed ja taevast alla sadanud tükid jätsid pealtvaatajate pead puutumata.

Mis on droon?

  • Mehitamata õhusõiduk ehk droon, ka UAV (inglise keeles unmanned aerial vehicle) on õhusõiduk, mille pardal ei ole pilooti – see töötab kas iseseisvalt või kaugjuhtimisega.
  • UAV-d on kasutuses nii militaar-, äri- kui ka tsiviilvaldkonnas, kaugseireks, transpordiks, luureks, video- ja fotomaterjali kogumiseks, hobilennunduses (sh võistlusspordis) ja mitmel pool mujal. UAV eelised mehitatud õhusõidukite ees on madalam hind, suhteliselt märkamatuks jäämine, pikem lennuaeg võrreldes inimpiloodi füsioloogilise võimekusega ning võimalus lennata ohtlikesse kohtadesse, kuhu inimest saata on liiga riskantne.

Viimaste jõulude ajal hoidsid paljud Rakvere Keskväljakule kogunenud inimesed hinge kinni: kas jõulukuusest loetud sentimeetrite kaugusel tiirelnud droon saab okstele pihta või mitte? Sel korral ei saanud, ükski oksake ei jäänudki propellerite vahele ja droon lendas tervena minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles