Rakveres algab rahvarõivakoolitus

Inna Grünfeldt
Copy
Rakvere naise rahvarõivad.
Rakvere naise rahvarõivad. Foto: Sandra Urvak

Septembris algab Rakveres Virumaa Kunsti ja Käsitöö Seltsi eestvedamisel kaheaastane rahvarõivaste valmistamise koolitus, mille käigus saavad osalejad põhjalikud teadmised oma kihelkonna rahvarõivakostüümi koostamisest, valmistamisest ja kandmistraditsioonidest.

Kursusele, mis toimub Rakveres Rehbinderi majas kord kuus laupäeval ja pühapäeval, on oodatud kõik Virumaa piirkonna rahvarõivahuvilised, kes soovivad endale või oma pereliikmele valmistada rahvariided.

“Õppetöö käigus valmistab iga osaleja kogenud juhendajate õpetusel soovikohase rahvarõivakomplekti ning kirjaliku töö, mis sisaldab ajalooliste esemete uurimust ning tööjuhiseid komplekti valmimise kohta,” ütles koolitusjuht Kersti Loite.

Õpetajateks on kogenud rahvarõivameistrid Silja Nõu, Vilve Jürisson, Anu Pink, Maret Lehis, Angelika Nöps, vajadusel kaasatakse eri tehnoloogiate spetsialiste.

Õppekava maht on 360 akadeemilist tundi auditoorset tööd, millele lisandub iseseisev töö. Õppekavva kuulub tutvumine muuseumi arhiivide ja originaalesemetega, sealhulgas ERM-i esemefondi külastus; loengud eri paikkondade rahvarõivastest; rahvarõivakomplekti valmistamiseks vajalike tehnikate, töövõtete ja lõigete tegemise õppimine.

Koolituskava on koostatud Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu ning MTÜ Rahvarõivas programmi ja varasemate koolituskogemuste põhjal.

Koolituse korraldamist toetab rahvakultuuri keskuse Virumaa pärimuskultuuri programm.

Täpsemat infot saab koolitusjuhilt Kersti Loitelt.

Fragment Rakvere rahvarõivaste käistest.
Fragment Rakvere rahvarõivaste käistest. Foto: Sandra Urvak
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles