Pika tänava kivisillutis võib jupikesena säilida

Andres Pulver
Copy
See Rakvere Pika tänava munakivisillutise jupp jääb sõidutee alasse ja selle säilitamine pole võimalik.
See Rakvere Pika tänava munakivisillutise jupp jääb sõidutee alasse ja selle säilitamine pole võimalik. Foto: Kevin Kurs

Kui Rakvere Pikal tänaval tehtavate kaevetööde käigus hakkas asfaldikihtide alt paljastuma omaaegne munakivisillutis, leidsid nii mõnedki linlased, et tegemist on ajaloolise väärtusega, mida tuleks järeltulevatele põlvedele säilitada.

Rakvere linnavolikogu liige Allan Jaakus rääkis, et alati ei pea katkiseid ajaloolisi ehitisi suuremõõtmelisena säilitama, piisab mõnest ruutmeetrist, müürinurgast või fassaadist, et mälestada kunagiste ehitusmeistrite kunsti.

“Rakvere Pika tänava algus on selle linna häll ja missugust fragmenti siis veel säilitada, kui mitte seda,” sõnas ta. Muinsuskaitseameti Lääne-Virumaa nõunik Mirjam Abel nentis, et jupi omaaegset kivisillutist võiks säilitada küll, kuid mõistlik oleks jätta säilitatav sillutiselõik kõnniteele, kus seda oleks võimalik eksponeerida ka sellisel juhul, kui see jääb teepinnast madalamale.

Mirjam Abel leppis ehitajatega kokku, et Pika tänava Rohuaia ja Tallinna tänava vahele jääval lõigul eemaldatakse asfaldikiht ettevaatlikult ning püütakse leida mõni sillutiselõik, mida saaks säilitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles