Kahe Tapa vallapoliitiku kohtutee algab sügisel

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Ene Augasmägi andis mullu detsembris toimunud vallavolikogu istungil teada, et peab Urmas Roosimägi avalikku pöördumist solvavaks ja võtab kirjas sisalduvate valeväidete ümberlükkamiseks ette kohtutee.
Ene Augasmägi andis mullu detsembris toimunud vallavolikogu istungil teada, et peab Urmas Roosimägi avalikku pöördumist solvavaks ja võtab kirjas sisalduvate valeväidete ümberlükkamiseks ette kohtutee. Foto: Meelis Meilbaum

Mullu detsembris lubas Tapa abivallavanem Ene Augasmägi kaevata kohtusse volikogu endise esimehe erukindral Urmas Roosimägi. Hagiavalduse sisseandmine võttis küll natuke aega, kuid nüüdseks on see tehtud ja esimene kohtuistung on plaanitud septembrisse.

Ene Augasmägi ja Urmas Roosimägi lahknevate arvamuste juured ulatuvad ligi kümne aasta taha ning on seotud MTÜ-ga Jeeriko. Augasmägi töötas toona Tapa omavalitsuses sotsiaalosakonna juhatajana, Roosimägi oli äsja saanud vallavolikogu esimeheks.

Tol ajal Tapa vallavalitsusega koostööd teinud ja vallalt rahaeraldise saanud MTÜ Jeeriko juht Angela Olt osutus suliks ning ta mõisteti mittetulundusühingu raha omastamise eest kohtus süüdi. Kuigi Ene Augasmägit toonane pahandus vähemalt otseselt ei puudutanud, peab Urmas Roosimägi tema tegevust ametnikuna “masendavaks”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles