Epp Mäe võitis Euroopa mängudel pronksmedali

BNS
Copy
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Tairo Lutter

Euroopa mängudel Minskis võitis maadleja Epp Mäe reedel pronksimatšis Venemaad esindava olümpiavõitja ja olümpiahõbeda Natalia Vorobeva, edastati Eesti Olümpiakomitee pressiteates.

Mäele tõi võidu kaotusseisust viimasel kaheksal sekundil sooritatud ootamatu rünnak.

Epp Mäe: "Teadsin, et vastane on tugev. Viimastel testturniiridel kaotasin talle, tegelikult pole ma teda seni üldse kunagi veel võitnud. Aga viimane testturniir näitas, et piir meie vahel on niivõrd väike, ja mingit aukartust mul tema tiitlite ees ei olnud. Lisaks finaalikoht, mis mult eile ära võeti – see tekitas omakorda minu sees selliseid tundeid, mis tuli täna mati peale panna. Sellel võistlusel ma panin tõesti kõik välja, mis mul on."

Veel kaheksa sekundit enne pronksimatši lõppu juhtis Vorobeva 3-1. Siis läks Epp Mäe äkitselt rünnakuteele ning sooritas ühest jalast tõstega üleheite. Rünnak tõi Mäele 4 punkti ning lõpuskooriks 3-5. Tasuks pronksmedal.

"Kui viimased kaheksa sekundit olid jäänud, olin kaotusseisus ja teadsin, et mul on vaja rünnata. Mul ei olnud mingit muud varianti, kui tahan võita. Vastane ootas, et ma ründan, ja et olin temaga just laagris olnud, siis ta teadis, kuhu ma võiksin rünnata. Nii et tegin hoopis sellise rünnaku, mida ma tavaolukorras ei teeks, ja ta ei oodanud seda. Kõik läks hästi ja vajalikud punktid tulid," rääkis Mäe.

Kuldmedali sai kaela kodupubliku ees võistelnud Valgevene maadleja Vasilisa Marzaliuk, kellega Mäe kohtus eile poolfinaalis.

Juba varem päeval kindlustas Euroopa mängudel medali sulgpallur Raul Must, kes võitis veerandfinaali. Musta poolfinaal on kavas laupäeva hommikul kell 11.40. Eelmistel päevadel teenisid hõbemedali meeste maanteesõidus Alo Jakin ja naiste 3x3-korvpallis naiskond koosseisus Annika Köster, Kadri-Ann Lass, Merike Anderson ja Janne Pulk.

Eksklusiivset sisu Minskist Euroopa mängudelt leiab EOK sotsiaalmeediakontodelt: Instagramis "olympiafann" ja Facebookis "Olen olümpiafänn" lehelt.

2. Euroopa mängud toimuvad 21.–30. juunil Minskis, esimesed mängud peeti nelja aasta eest Bakuus. Eesti koondisesse kuulub 68 sportlast 13 spordialalt: aerutamises, iluvõimlemises, jalgrattaspordis, judos, karates, kergejõustikus, 3x3-korvpallis, laskmises, maadluses, poksis, sambos, sulgpallis ja vibulaskmises. Mängude kavas olevatest aladest ei võistle eestlased ainult lauatennises ja rannajalgpallis.

Euroopa mängud on Euroopa meistrivõistlusteks judos ja poksis. Euroopa mängud lähevad arvesse Tokyo 2020 olümpiakvalifikatsioonis kaheksal alal: laskmises, lauatennises ja vibulaskmises jagatakse olümpiapääsmeid, jalgrattaspordis, judos, karates, kergejõustikus, sulgpallis on võimalik teenida punkte või täita olümpianormi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles