Avatud talude päeval ootavad külastajaid 18 ettevõtet

Andres Pulver
Copy
Suuretüki talus käis mullu avatud talude päeval tuhatkond külastajat nii lähedalt kui ka kaugelt.
Suuretüki talus käis mullu avatud talude päeval tuhatkond külastajat nii lähedalt kui ka kaugelt. Foto: Carmen Meelind

Viies üleeestiline avatud talude päev on 21. juulil. Külastajaid ootab üle 300 ettevõtte, neist 18 Lääne-Virumaal.

Tänavu toimub avatud talude päev esimest korda kahel päeval, tegelikkuses tähendab see seda, et osa ettevõtteid avab oma uksed külastajatele laupäeval ja pühapäeval, kõik ootavad uudistajaid aga pühapäeval.

Lääne-Virumaal on nii 20. kui ka 21. juulil külastajate ootel Karepa ravimtaimeaed, Kulina mõis, Migu talu Haljala vallas Villandi külas, Moe peenviinavabrik, Suuretüki talu Loobu külas ja Kuuse mesindustalu Injus.

Ainult 21. juulil on avatud Arkna karjatalu, Arma ratsakeskus Rutjal, Kaarli talu Väike-Maarjas, Liivamäe talu Rahklas, Linnape küla talude ühisturg ja loomade näitus Linnape mõisapargis Järvamaa piiri ääres Ambla lähistel, Männituka hobi- ja hobutalu Koogu külas, Voore farm Viru-Jaagupis, Raja talu Kõrkkülas, Salla seltsimaja, OÜ Vinkymon Väike-Maarjas, Hõbeda kitsefarm ning Pihlamäe käsitöötuba-muuseum Loobu külas.

Kõige rohkem talusid on sel aastal avatud Harjumaal (45), lisaks on arvukalt esindatud  näiteks Pärnumaa (42) ja Saaremaa (32).

Mitmelt poolt on võimalik leida avatud talude päeva paberkaarte, kus on ära toodud, mis talud avatud on, millistel päevadel nad uksed huvilistele avavad ning millega tegelevad. Kaarte leiab Alexela ja Circle K tanklatest ning Selveritest üle Eesti, samuti Elroni rongidest. Lisaks võib neid küsida turismiinfopunktidest ja maaeluministeeriumi valvelauast. Samuti on laulupeol Eesti toidu alal üleval avatud talude päeva telk, kust soovijad paberkaardi saavad.

Peale paberkaartide on avatud talud esindatud kahes mobiiliäpis. Avatud talude päev teeb koostööd Navicupiga, kes on tänavu arendanud ka laulu- ja tantsupeo ametliku äpi, ja "Ajujahi" võistlusel osalenud rakendusega GoInvite, kuhu talud saavad oma programme ja üritusi sisestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles