Äntu maastikukaitseala ootavad muutused

Andres Pulver
Copy
Äntu Sinijärv on Eesti kõige selgema veega järv, mistõttu on see sukeldujate üks lemmikupaiku. Järve oletatav läbipaistvus ulatub 15 meetrini. Pilt on illustratiivne.
Äntu Sinijärv on Eesti kõige selgema veega järv, mistõttu on see sukeldujate üks lemmikupaiku. Järve oletatav läbipaistvus ulatub 15 meetrini. Pilt on illustratiivne. Foto: Teet Suur

Keskkonnaamet kavatseb muuta 2005. aastal kehtestatud Äntu maastikukaitseala kaitseeeskirja.

Suurim muudatus, mida kavandatakse, on Äntu sihtkaitsevööndi suurendamine. Sihtkaitsevöönd hakkab olema senise 160 hektari asemel umbes 297 hektaril. Sihtkaitsevööndit laiendatakse ainult riigimaal. Piiranguvööndi ehitustegevust puudutavat regulatsiooni plaanitakse muuta selliselt, et metsamaale hoonete ehitamine ei oleks võimalik. Muudetakse ka metsade majandamise sätteid. Täpsemalt saab kavandatud muudatustest lugeda keskkonnaameti koostatud väljatöötamise kavatsusest.

Keskkonnaamet ootab eeskirja tarvis põhjendatud ettepanekuid ning kutsub inimesi aktiivselt osalema Äntu maastikukaitseala kaitseeeskirja muutmise väljatöötamises. Põhjendatud parandusettepanekud ja vastuväited kavandatavate muudatuste kohta tuleb saata kirjalikult keskkonnaameti Rakvere kontori aadressil Kunderi 18, Rakvere 44307 või info@keskkonnaamet.ee hiljemalt 29. juuliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles