Rakvere noor motokrossisõitja tõusis EM-i etapil poodiumi teisele astmele

Margus Martin
, reporter
Copy
Mikk Martin Lõhmus tagas endale teist hooaega järjest koha Euroopa meistrivõistluste kirde regiooni finaaletapil.
Mikk Martin Lõhmus tagas endale teist hooaega järjest koha Euroopa meistrivõistluste kirde regiooni finaaletapil. Foto: Jānis Pastars

Valgas Jaanikese krossirajal sõideti nädalalõpul motokrossi Euroopa meistrivõistluste kirde regiooni otsustav etapp, kus kahes noorte võistlusklassis selgitati kümme finaaletapile pääsejat.

Mullu samas sarjas klassis EMX85 nii kirde regiooni kui ka Euroopa meistrivõistluste finaali pääsenud Mikk Martin Lõhmus lõpetas seekordse etapi avasõidu kolmandal ning järgmise teisel positsioonil.

Kahe sõidu kokkuvõttes noppis 13-aastane Rakvere koolipoiss lätlasest konkurendi Kārlis Alberts Reišulise järel teise koha punktid. Päev varem toimunud kvalifikatsioonis oli Lõhmus viies.

Kirde regiooni hooaja punktide kokkulöömisel tõusis Ukrainas toimunud esimeselt etapilt puudunud Rakvere krossisõitja tänu korralikule lõpuspurdile oodatult kümne tugevama sekka, kes lunastasid pääsu 27. ja 28. juulil Tšehhis Loketis toimuvale finaaletapile.

Mikk Martin Lõhmuse treener Priit Rätsep lausus, et nad tegid sellel hooajal EM-i silmas pidades teadliku valiku, otsustades kõigi nelja etapi asemel võistelda kolmel.

“Põhimõtteliselt, kui kolme etapiga ikka ei suuda finaali sõita, siis polegi sinna väga mõtet minna. Mikk oli tubli ja sai ilusasti hakkama,” kõneles treener.

“Tegelikult ei saanud me nende kolme etapi peale päris täpselt seda kätte, milleks ta oli tegelikult võimeline. Ühel etapil oli ebaõnne, ühel eksis pisut ise, aga reaalselt oli ta võimeline poodiumile tõusma kõigil kolmel etapil. Valgas sõitis ta väga puhtalt ning vigu väga ei teinud,” lisas Rätsep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles