Interpol kuulutas rännumehe kadunuks

Virumaa Teataja
Copy
Andreas Sipsakas kadus Jamaica lähedal.
Andreas Sipsakas kadus Jamaica lähedal. Foto: Facebook

Kolm nädalat tagasi Kariibidel kadunuks jäänud Rakvere mehe Andreas Sipsaka otsinguid ei saa Eesti politsei- ja piirivalveamet kohapeal kuidagi koordineerida.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) sai 40-aastase Andreas Sipsaka kadumisest teada 11. juunil, kui tema purjelaeva avariipoi andis satelliidi kaudu häire. “Pärast hädateate vastuvõtmist võtsime ühendust mehe lähedastega ning Colombia võimudega, kelle vastutusalast häire tuli. Oleme suhelnud Ameerika ühendriikide Miami merevalvekeskusega, kuna ala käisid kontrollimas USA rannikuvalve laev ja lennuk, kes märki õnnetusest ei leidnud,” rääkis PPA merevalvekeskuse juht Ivar Treffner.

PPA on Sipsaka leidmiseks alustanud haldusmenetlust ja ta on kuulutatud Interpoli kaudu teadmata kadunuks. “PPA on saatnud rahvusvahelise koostöö käigus päringud Peruusse, Jamaicale, Panamasse ja Colombiasse, paraku pole me positiivset vastust saanud,” ütles Treffner. Ta lisas, et PPA ei saa otsinguid kohapeal kuidagi koordineerida, need on kohapealsete ametivõimude pädevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles