Roosiaias osutati au tublidele noortele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Lääne-Virumaalt oli presidendi vastuvõtule Kadri oru roosiaeda kutsutud 30 noort.
Lääne-Virumaalt oli presidendi vastuvõtule Kadri oru roosiaeda kutsutud 30 noort. Foto: Mihkel Maripuu

Riigipea Kersti Kaljulaidi kutsel kogunesid neljapäeval Kadrioru roosiaeda parimad koolide lõpetajad. Vihmasabinas lendlesid rooside õielehed, söödi maasikaid ja mõeldi tulevikule. Uutele maailmaloojatele, kuldsetele ja hõbedastele noortele, sõnas president, et neid vajatakse ja neile loodetakse.

Kadrina keskkooli selleaastane hõbemedalist Taavi Tikkerber elab Lehtses ja pealinna poole tuhisevas rongis oli tal aega juba vastuvõtule mõelda. Ta mõlgutas mõtteid selle üle, millest ta vestleks presidendiga, kui elu mängiks talle kätte võimaluse roosiaias veidike Kersti Kaljulaidiga juttu puhuda. Teab mis pikaks vestluseks polekski läinud, küll aga oleks ta öelnud presidendile edasi seda, mida poisi vanaisa tahtvat talle öelda. “Vanaisa ütles, et ma peaksin presidendile ütlema, et olge ikka eestimeelne,” lausus Tikkerber. Läks teisiti, riigipea oli nii hõivatud, et noormehel võimalust ei avanenud.

Ometi oli päev tore ja helge – mõnusa seltskonnaga. “Kohtusin teiste lõpetajatega. Rääkisime ikka sellest, et raske koolitee on läbi ja mis elus edasi hakkab saama,” sõnas Tikkerber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles