Purupurjus juht põrutas otsa emale ja tütrele

Andres Pulver
Copy
Millise autoga roolijoodik sõitis, leheloost ei selgu. Täiesti vabalt võis see näiteks olla niisugune 1920. aastate algupoolelt pärit Opel.
Millise autoga roolijoodik sõitis, leheloost ei selgu. Täiesti vabalt võis see näiteks olla niisugune 1920. aastate algupoolelt pärit Opel. Foto: Eesti antiikautode galerii

Kuigi 90 aastat tagasi oli autosid veel suhteliselt vähe ja liiklus teedel-tänavatel hõredavõitu, juhtus õnnetusi ikka. Ja pahatihti oli asjasse segatud ka alkohol. Ning et kell neli varahommikul Rakveres autoga jalakäijatele otsa põrutatakse, on vist üldse väga eriline juhtum. Aga 3. juulil 1929 see nii oli.

Nimelt sõitis kella nelja paiku varahommikul mööda Laia tänavat turuplatsi poole auto numbriga U-136, mida juhtis Martin Hansu poeg Kari, kellel juhiluba polnudki.

“Kuna ta enne kõvad tropid oli teinud ja selle tagajärjel peas korralikud tuurid valitsesid, siis juhtus majandusühisuse kohal, et tüür enam sõna ei kuulanud ning auto järsu hüppe paremale poole kõnniteele tegi,” kirjutas 1929. aasta 4. juuli Virumaa Teataja.

Kõnniteel liikus aga proua Pällo poja ja tütrega. Kuigi nad kuulsid autot tagant lähenemas, ei pööranud nad sellele suuremat tähelepanu.

Kõnniteele sõitnud auto muljus proua Pällo koos tütrega auto kaitseraudade ning plangu vahele, pojal õnnestus viimasel hetkel masina eest kõrvale hüpata.

Mõlemad ohvrid jäid jalgupidi auto kaitseraua ja alumise plangulati vahele ning sealt pääsesid nad alles siis, kui auto suudeti nende pealt ära tõmmata.

“Prl. Pällo vigastus on kergem ning jalg pole nii raskelt muljuda saanud, kuna pr. Pällo omal jalul kohalt ära minna ei suutnud, vaid ära kanda tuli. Pr. Pällol on parem jalg altpoolt põlve puruks muljutud kuni luuni ning vigastus võrdlemisi raske,” kirjutas ajaleht.

Autos peale juhi sõitjaid polnud. Sõidukil purunesid esitiivad ja parem latern. Autojuht, kes niivõrd purjus oli, et seletusi anda ei suutnud, toimetati arestimajja väljamagamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles