Peterburi muusikud esinevad Kadrinas ja Rakveres

Inna Grünfeldt
Copy
Organist Egor Kolesov ja klarnetist Ruslan Shmelkov.
Organist Egor Kolesov ja klarnetist Ruslan Shmelkov. Foto: Erakogu

Kadrina kirikus on reedel, 5. juulil kell 19 ja Rakvere Kolmainu kirikus pühapäeval, 7. juulil  kell 19 võimalus kuulata kaunist klassikalist muusikat klarneti ja oreli esituses.

Mängivad Peterburi noored muusikud klarnetist Ruslan Shmelkov ja organist Egor Kolesov. 

Burjaatia juurtega klarnetist Ruslan Shmelkov alustas muusikaõpinguid Ulan-Udes, lõpetas 2014. aastal Moskvas Vene muusikaakadeemia professor Mozgovenko õpilasena ja jätkas õpinguid Hollandis Tilburgi konservatooriumis. Ruslan Shmelkov mängib Venemaa Ühendatud Sümfooniaorkestris, annab regulaarselt kontserte ning teeb pedagoogitööd.

Vene ja rahvusvaheliste orelikonkursside laureaat Egor ­Kolesov on lõpetanud 2013. aastal Moskvas Gnessini-­nimelise Vene muusikaakadeemia professor Fiseisky õpilasena.

Ta on täiendanud end välismaistes meistriklassides, aktiivset kontserttegevust alustas ta nii sooloorganistina kui ka koostöös Vene Filharmoonia Orkestriga.

Käesoleval ajal töötab Kolesov Peterburi Rimski-Korsakovi-nimelises muusikakolledžis oreliõppejõuna.

Kontserdi korraldaja, Kadrina kiriku oreli sihtasutuse juhataja Külli Erikson ütles, et kontsert saab teoks tänu fondile The Vaughan Williams Charitable Trust.

“Ootame kõiki muusikasõpru, kes mingil põhjusel laulupeolt koju jäänud, nautima huvitavat muusikaelamust Kadrina kirikus,” sõnas Erikson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles