Väike-Maarja kirjutas ennast uhkelt Eesti 3x3-korvpalli kaardile

Margus Martin
, reporter
Copy
Kui enamasti toimuvad 3x3-korvpalli turniirid välisväljakutel, siis Väike-Maarajas mängiti viimati saalis. Suve lõpus saavad korraliku välisväljaku endale ka väikemaarjalased.
Kui enamasti toimuvad 3x3-korvpalli turniirid välisväljakutel, siis Väike-Maarajas mängiti viimati saalis. Suve lõpus saavad korraliku välisväljaku endale ka väikemaarjalased. Foto: Siim Semiskar

Eesti meistrivõistlustel 3x3-korvpallis peeti laupäeval Väike-Maarjas järjekordne etapp, mille meeste klassi võitja tagas endale pääsu augustis Tallinnas korraldatavale finaalturniirile.

Mängijate motiveerimiseks panid korraldajad paljude toetajate abiga seekord välja korralikud rahalised preemiad. Nii viis esikohavõistkond Linnujalad, kuhu kuulusid Jaan Puidet, Riho Suija, Roland Prii ja Joonas Ollisaar, endaga kaasa 700 eurot auhinnaraha.

Kõik viis kohtumist võitnud Linnujalad lõid poolfinaalis tugevat Venemaa võistkonda Piter 19:15 ning finaalis 15:11 Last Kingsi. Viimase rivistusse kuulusid Joosep Indermitte, Andreas Märtson, Gaspar Bibikov ja Silver Jurno. Teise koha meeskonna kaotusevalu aitas leevendada 400-eurone preemia.

Väike-Maarja spordihoones peetud 3x3-korvpalli turniiri üks korraldajatest Thomas Tammus lausus, et jõuproov sujus ülimalt hästi. “Väga hea meel oli näha Väike-Maarjas nii kõrgetasemelisi tiime,” ütles ta. Tammuse sõnul said huvilised näha nii Eesti meistriliiga kogemusega pallureid kui ka külalisi välismaalt. “Venemaa mängijatest on paar meest teinud kaasa lausa VTB ühisliigas,” lisas Tammus.

Korraldajad soovivad Eesti meistrivõistluste etappi 3x3-korvpallis vallakeskuses näha ka tulevikus ning siis veelgi suurejoonelisemana, kui oli tänavune. “Järgmisel aastal on Väike-Maarja etapp kindlasti, ja kui kõik plaanipäraselt läheb, siis toimub see juba tänavu suve lõpus valmival Väike-Maarja välisväljakul,” kinnitas Thomas Tammus.

Järgmine võimalus Lääne-Virumaal 3x3-korvpalli mängida avaneb eeloleval pühapäeval, 7. juulil Kundas. Noortetiimide registreerimine turniirile kestab homse õhtuni, meeste klassi võistkondade kirjapanek läks lukku juba kuu aega tagasi. 12. juulil saavad kõik huvilised mängida 3x3-korvpalli Simunas, kus avati korralik välisväljak mullu suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles