Nordecon ehitab Tapa sõjaväelinnakusse kümne miljoni eest hoidlakompleksi

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Tapa kaitseväelinnakus läheb jälle ehituseks.
Tapa kaitseväelinnakus läheb jälle ehituseks. Foto: Sille Annuk

Nordecon AS ja riigi kaitseinvesteeringute keskus sõlmisid töövõtulepingu Tapa kaitseväelinnakusse hoidlakompleksi ning selle juurde kuuluvate platside, teede ja abihoonete projekteerimiseks ja ehitamiseks. 

"Riigi kaitseinvesteeringute keskusega sõlmitud lepingu raames rajab Nordecon Tapa kaitseväelinnakusse laohoone, mis on hoidlakompleks koos abihoonete, teede ja muude rajatistega," ütles Nordecon AS-i juhatuse liige Ando Voogma. 

"Kaitseväelinnakusse rajatavad hooned ja rajatised on alati väga spetsiifilised – militaarehitustel omandatud kogemused tulevad ehitajale kasuks igal objektil, sest [militaarehitised] pakuvad alati nõudlikku ja keerulist teostamisvõimalust."

Kaitseväe Tapa linnakusse rajatava laohoone hanke raames teeb Nordecon laohoone asendiplaanilise osa, hoidlate, abihoone ja rajatiste uuendatud tööprojektid, kõikide objektide asendiplaanilise sidumise asukohta ja nende põhjal kogu territooriumi ja objektide ehituse.

Territoorium jaotatakse tsoonidesse, sellel on raudbetoonist hoidlad ning nende juures teedevõrgustik, platsid ja abihooned.

Tööd algavad sel kuul ja tööde üleandmine on plaanitud 2020. aasta lõpuks. Lepingu maksumus on 10,1 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks.  

Nordecon on varem ehitanud Tapa kaitseväelinnakusse toitlustuskompleksi (2017), neli kasarmut (2016–2018), hooldus- ja õppehalle, remondihalli ja varjualuseid (2017–2018). Praegu on ehitusjärgus komplekteerimisala, mille üleandmine on kavandatud 2020. aasta jaanuari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles