​Rakvere korvpallur lõi käed Soome meistriga

Margus Martin
, reporter
Copy
Kiur Thomas Vehmanen (ees) teeb hüppe Eesti esiliigast Soome meistriliigasse, siirdudes põhjanaabrite valitseva meistri Karhu Basketi ridadesse.
Kiur Thomas Vehmanen (ees) teeb hüppe Eesti esiliigast Soome meistriliigasse, siirdudes põhjanaabrite valitseva meistri Karhu Basketi ridadesse. Foto: Ain Liiva

​Lõppenud hooajal Eesti korvpalli meistrivõistluste esiliigas Korvpalliakadeemia Tallinna Kalev/TLÜ rivistusse kuulunud Kiur Thomas Vehmanen sõlmis kahe aasta pikkuse lepingu Soome valitseva meistermeeskonna Kauhajoe Karhu Basketiga.

Rakvere spordikoolis korvpalluriteed alustanud, Eesti meistrivõistluste teises liigas tunamullu pool hooaega kohalikku Tarva meeskonda esindanud ja seejärel pealinna siirdunud 19-aastane mängujuht saab nüüdsest lisaks Korisliiga nime kandvale Soome meistriliigale võimaluse näidata oma oskusi tugevas Euroopa klubisarjas, FIBA meistrite liigas.

KA Tallinna Kalev/TLÜ peatreener Aivo Erkmaa iseloomustas viimati pealinlasi tugevdanud Kiur Thomas Vehmaneni kui tublit kohusetundlikku töömeest, kelle üheks teeneks on kalevlaste U20 vanuseklassi tiimi esikohavõit Euroopa noorte korvpalliliigas. Eesti esiliiga meistrivõistlustel pälvis Vehmanen koos tiimikaaslastega Tarva järel hõbeda.

Äsja Rakvere reaalgümnaasiumist küpsustunnistuse saanud korvpallur lausus oma viimast koduklubi iseloomustades, et see oli talle sobiv koht, kus mängijana karastuda. "Kindlasti on meeskonnas head tingimused eelkõige treenerite näol. Karmi väljaütlemisega Aivo Erkmaa ja väga nõudlik Raido Roos moodustavad omavahel hea koosluse," rääkis Kiur Thomas Vehmanen. "Ikka pakuti võimalust jätkata, aga samas peeti klubis kinni eelnevalt antud sõnast, kui lubati, et kui ma välislepinguni jõuan, nad mulle meeskonna vahetusel kätt ette ei pane."

Karhu Basketi peatreener Janne Koskimies kõneles klubi kodulehe vahendusel, et on jälginud Vehmaneni arengut viimased neli aastat ning käinud tema mänge Eestis vaatamas. Juhendaja tõdes, et rakverlase näol on tegemist oskusliku palluriga, kes pole söötudega kitsi ja suudab meeskonnakaaslastele luua häid viskevõimalusi. "Loomulikult on hüpe Eesti esiliigast ja noorte mängudest Korisliigasse suur ning selle tasemega harjumine nõuab aega," lisas Koskimies.

Mullu esimest korda FIBA meistrite liigas debüteerinud Karhu Basket jõudis Rumeenia meistri Oradea ja Bulgaaria meistri Levski Lukoili seljatamise järel välja kolmandasse kvalifikatsiooniringi, kus tunnistas kahe kohtumise kokkuvõttes Prantsusmaa klubi Nanterre 92 selget paremust. Viimane jõudsid lõpuks veerandfinaali, kus vandus alla sarja hilisemale tšempionile Bologna Virtusele Itaaliast.

Tänavuse FIBA meistrite liiga esimese kvalifikatsiooniringi loosimine on homme Genfis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles