Pererühma sünnipäevalapsest juhendaja Triinu Sikk tunnetab koosolemise väge

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Tantsupeo proov Kalevi Staadionil.
Tantsupeo proov Kalevi Staadionil. Foto: Tiina Oja

Teisipäeva varahommikul magas Tarvanpää pererühma juhendaja Triinu Sikk õndsat und, kuni teda äratas lauluviis. “Õnne soovime sul,” kõlas Tallinna inglise kolledži kõrgete lagede all. Triinu auks. “See oli väga tore,” tunnistas sünnipäevalaps. Ehkki see on ikka nii olnud, et laulu- ja tantsurahva peol on olnud Triinul ka enda pidu. Isiklik pidu. Korda neli, sest just nii palju on ta tantsupeol osalenud.

Mitme küünlaga tort pidi siiski ootama, teine proovipäev nõudis pererühmadelt oma. Päev oli töine, kuid kiitusest pungil. “Meil läks hästi, olime nii tublid, et saime varem puhkama. Lapsed on usinad,” jutustas Triinu Sikk.

Pererühmade liigijuht Kalev Järvela oli vaid hetk tagasi üht kohta paremaks lihvides öelnud, et nad on hästi teinud ja “Kirisabalinnu” tantsu vaid viimistletakse. “Oleme kaugele jõudnud,” edastas Triinu Sikk tantsujuhi öeldut. Kõik on läinud kenasti, muret pole.

Triinu on tundnud, et ühise tantsuga on tasahilju ligidale hiilinud olulisim – ikka see tantsurõõm. Tasahilju sünnivad võimsad hetked, vahva ja äge ühistunne. “Meie pererühma suured ongi nende laste emad ja isad, kellega koos kõnnitakse käest kinni linnas ringi. Hästi ühtne olemine,” nentis rühmajuht. Tunne, mis ei tekigi lihtsalt, proovis enamasti üldse mitte, on vajanud kahte päeva ja tuhandetega koos staadionimurul harjutamist. “Kui oled nende inimestega hommikust õhtuni koos, siis niimoodi see tasahilju tuleb,” lisas ta.

Nii loodabki Triinu, et tantsupeoetenduste ajal lusti ja ühistunde võimsust jätkub ja tuleb juurdegi. Ta kavatseb lisada ka omalt poolt veidi inspiratsiooni. Triinul on nimelt plaan valmis. “Sõnum, millega saadan rühma platsile, on see, et tantsijad tunneksid rõõmu tantsust ja paneksid sellesse kuude minutisse sisse kõik, mis aasta jooksul õppinud. Selle, mis kulmineerub selles tantsus,” sõnas juhendaja Triinu Sikk. Selles “Kirisabalinnus”. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles