Tamsalu plaanitakse Sääse võrra suurendada

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Põdrangu sovhoosi kunagine keskusehoone pole küll ehitusmälestis, kuid tegemist on omapärase majaga, mis vääriks säilitamist.
Põdrangu sovhoosi kunagine keskusehoone pole küll ehitusmälestis, kuid tegemist on omapärase majaga, mis vääriks säilitamist. Foto: Ain Liiva

Tamsalu kandist pärit algatusrühm pakkus oma koduvalla ametnikele ja volikogule välja idee, et Tamsalu linna ja Sääse aleviku võiks halduslikult kokku panna. Mõte oli arutlusel vallavolikogu majanduskomisjonis, kuid selle autoreid ei tahetud veel valju häälega nimetada.

Sisuliselt ei muudaks kahe asula liitmine midagi: Tamsalu on vallasisene linn ja Sääse vallasisene alevik, mis halduslikult kuuluvad Tapa valla koosseisu. Lihtsalt Tamsalu linn saaks ligemale 350 elaniku võrra suuremaks ja Sääse elanike kirjadele hakataks osana aadressist kirjutama Tamsalu linn.

Tamsalu ja Sääse asuvad kõrvuti, tühermaa kahe asula vahel praktiliselt puudub. Tamsalu kagupoolselt linnapiirilt on Sääse paneelmajadeni vähem maad kui Tamsalu enda esimeste eramuteni. Kahte asulat seovad juba praegu kütte-, vee- ja kanalisatsioonitorustikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles