Lillede kalmult kadumine teeb nõutuks

Katrin Uuspõld
Copy
Kalmistu on viimane koht, kus oskaks arvata, et kellegi käsi tõuseb midagi võõrast võtma.
Kalmistu on viimane koht, kus oskaks arvata, et kellegi käsi tõuseb midagi võõrast võtma. Foto: Marko Saarm / Sakala

Simuna kalmistul lähedaste haudade eest hoolitsev mees oli väga ärritatud, kui lilli kastma minnes selgus, et taimede asemel vaatasid talle vastu vaid augud.

“See on olnud nii juba mitmendat korda, seekord ootas varas vähemalt kalmistupüha ära. Aga ma ei mõista, mis toimub selle inimese peas, kes läheb teise kalmult lilli varastama, üks püha koht peaks ju ometi olema, kus austatakse neid, kes on elanud enne meid,” rääkis ebameeldiva kogemuse osaliseks saanud mees. “Peaks vist tõesti panema lehte kuulutuse: “Kallis Simuna kalmistu varas, kui sul on materiaalselt raske, pöördu palun omavalitsuse poole ja küsi abi, aga las kalmistu olla püha koht.”

Rakvere valla heakorraspetsialist Maia Simkin märkis, et viimasel ajal ei ole temani jõudnud teateid sellest, et Tõrma kalmistult oleks lilli varastatud. “Kui kellelgi jääb lähedaste kalmule lilli istutades neid puudu, siis pärast laulupidu on laupäeviti Tõrma kalmistu linnapoolses parklas Inglise Aed müümas nii kalmistutaimi, mulda kui ka taimedele sobivat väetist,” ütles Simkin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles