Võsul voolitakse liivaskulptuure

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Võsu rannas saab laupäeval ehitada uhkeid liivaskulptuure.
Võsu rannas saab laupäeval ehitada uhkeid liivaskulptuure. Foto: Meelis Meilbaum

Pühapäeval läheb Võsu rannas vetelpäästehoone läheduses järjekordselt liivakujude meisterdamiseks, kui kell 11 alustatakse üritusega “Võsu liivaskulptuurid”.

Selle aasta võistlusteema on “Muusika”, millega tähistatakse laulupeo suurt juubelit. Aasta-aastalt on üritus kasvanud rahvarohkemaks, eelmisel aastal osales lausa 31 võistkonda.

Meeleolukas päev on suunatud lastega peredele, sõpruskondadele ja töökollektiividele. Eesmärk on ühendada inimesi lõbusas õuetegevuses ning tutvustada võimalusi meeldivalt koos aega veeta. Osalevad võistkonnad võiksid olla kolme- kuni viieliikmelised. Võistkondade registreerimine on alanud.

Meisterdama tulles palutakse kaasa võtta oma töövahendid, milleks sobivad labidad, kühvlid, kastekannud, ämbrid, rehad, täpsust nõudvate vormide puhul ka näiteks kellu, pahtlilabidas või koguni lusikas. Oma võistlustöö täiendamiseks võivad võistkonnad kasutada läheduses saada olevat looduslikku materjali: käbisid, kive, pilliroogu, vetikaid, merikarpe.

Haljala vallavanem Ivar Lilleberg ütles, et liivakujude meisterdamine teeb kultuurikalendri mitmekesisemaks ning tasakaalustab laulu ja tantsuga üritusi. “Inimesed saavad ise käe külge panna ja midagi luua,” sõnas Lilleberg.

Päeva juhib Rakvere teatri näitleja Tarvo Sõmer ja energiat lisab tantsuõpetaja Merle Laud. Muusikalise meelelahutuse eest kannab hoolt Ukulele Muusikamaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles