Küsitlus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas maakonna parim sportlane võib olla see, kes on mujalt pärit, kuid spordib maakonnas, ja/või see, kes on siit pärit, aga spordib mujal?

Riho Rannikmaa
Eesti Sumoliidu peasekretär ja treener


Minul pole võõrsile elama asunud sportlaste määratlemine kunagi olnud probleemiks. Pole mingit kahtlust, nad jäävad ikka endiselt Eesti sportlasteks, ja sedasama rõhutavad nad ka ise igal sammul.
Iga kord, kui sumomaadluse proff, Lae­kvere vallast Rohu külast pärit Kaido Höövelson alias Baruto Jaapanis turniiril oma matši alustab, öeldakse teda tut­vustades, et on Rakverest ja Eestist. Ja nii kõik need aastad, mis ta on Jaapanis elanud ja treeninud ning edetabelis järjest kõrgemale tõusnud. Loomulikult võib ta kandideerida Lääne-Virumaa aasta parimaks sportlaseks.

Ilmar Mõttus
Võrkpallimeeskonna Rakvere Grossi Toidukaubad mängija, Järvamaa elanik


Minu arvates ei saa olla maakonna parim sportlane see, kes tuleb väljastpoolt maakonda. Väljast tulnud inimest ei seo ju maakonnaga mitte midagi muud, kui mingi leping paberil. Oluline on siiski see, kus sa reaalselt elad.

Toomas Uudeberg
Spordihuviline Tamsalu vallavanem


See on raske küsimus. Meie maakonnast on pärit näiteks maailma tippsumomaadleja Baruto, kes elab ja võistleb Jaapanis, ning Otepääl peetud 2011. aasta juunioride ja U23 maailmameistrivõistlustel kolm pronksmedalit võitnud Kaarel Nurmsalu. Mõlemad on tublid tegijad. Austan neid sportlasi ja hindan nende saavutusi.
Kuid Lääne-Viru maakonna sportlaseks pean ma siiski Kaarel Nurmsalu, kes samuti käib võistlemas laias maailmas, kuid elab püsivalt siin ja ka osa treeninguid teeb Lääne-Virumaal.

Rain Veidemann
Haljalast pärit ja Tartus tegutsev korvpallur


Õige oleks lugeda maakonna sportlasteks need, kes on siit pärit ja siin oma sportlaskarjääri alustanud. Mujalt siia tulnud sportlased ei ole ju selle maakonna elanikud.
Pean ennast Lääne-Virumaa sportlaseks, sest olen siin sportimisega alustanud ja kogu noorpõlve siin veetnud.

Mihkel Juhkami
Rakvere linnavolikogu esimees


Kommenteeriks se­da probleemi näidete abil. Kas Lääne-Virumaa parimaid valides seame kandidaadina üles Tartus mängivad Virumaa mehed Kristo Saage ja Rain Veidemanni või Rakveres mängivad Valmo Kriisa ja Kaspars Ciprussi või kõik neli või kellegi Tarva pingi pealt, kes siit pärit ja ka mängib Rakvere eest?
Kuna olukord on probleemne, pole valikute lehel ühtegi Virumaa populaarseima publikuala esindajat. Nii mõnelgi aastal on ju nii juhtunud.
Ühe otsuse peab valimiste korraldaja tegema ja kindlasti enne, kui valimised välja kuulutatakse.

Anu Kilki
Lääne-Virumaa Spordiliidu peasekretär


Lääne-Virumaa Spordiliidu juhatus on kinnitanud aasta parimate sportlaste valimise korra, milles seisab: “Aasta parimate nominentideks saab esitada sportlasi, kes elavad Lääne-Virumaal ja tegutsevad läbi maakonna spordiklubi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles