Riukalik kivi lõhkus rehvi

Margus Martin
, reporter
Copy
Eesti maastikuratturite teravamasse tippu kuuluv Greete Steinburg on oma karjääri vältel kogenud mitut tagasilööki.
Eesti maastikuratturite teravamasse tippu kuuluv Greete Steinburg on oma karjääri vältel kogenud mitut tagasilööki. Foto: Ola Dahl

Euroopa maastikurattasõidu meistrivõistluste maratonidistantsil startinud Greete Steinburgi lootus kõrgele kohale läks Norras õnnetul kombel aia taha. Korralikus vormis sportlase püüdlustele tõmbas kriipsu peale üks terav kivi, mis lõhkus tema sõiduvahendi tagumise rehvi.

Norras Kvamis laupäeval sõidetud 70 kilomeetri pikkusest jõuproovist võis olla läbitud üle viieteistkümne kilomeetri, kui sellel hetkel seitsmendal kohal olnud Greete Steinburgi tabas ootamatu tagasilöök.

“Esiotsa naised olid väikeste vahedega kõik veel ühes grupis ja kahega neist sõitsin praktiliselt koos,” meenutas 28-aastane rakkelanna. Tema ütlusel oli rada huvitav, ent distantsi esimene osa maratoni kohta väga kivine ning tehniline. “Kuna mul on valikus täpselt üks hardtail ehk üheamordiline ratas, sellega startisingi. Väga suure eelise said aga esimesel rajaosal kaheamordilised rattad. Minul oli nendega võrreldes kivisel rajal keerulisem toime tulla,” rääkis Greete Steinburg. “Kiirused olid võistlusel suuremad ja tundsin ennast ise ka suuremas action’is, kui eelneval treeningul, kus tulin ilusasti kõigega toime. Pidin rohkem tööd tegema, et tagumist rehvi vastu kive ära ei lööks, ja lihtsalt ei jõudnud kõike päästa. Paraku nii läks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles