Juubelilaulupeo “Minu arm” sõnum: üksi pole keegi

Inna Grünfeldt
Copy
“Ära mind lahti lase” loojad: orkestriseade autor Tõnis Kõrvits, helilooja Kadri Voorand, sõnade autor Triin Soomets ja dirigent Valter Soosalu.
“Ära mind lahti lase” loojad: orkestriseade autor Tõnis Kõrvits, helilooja Kadri Voorand, sõnade autor Triin Soomets ja dirigent Valter Soosalu. Foto: Mihkel Maripuu

Laulupeol “Minu arm” esimest korda kõlanud laul “Üksi pole keegi” Urve Tinnuri sõnadele võttis väljaku oma lummusesse ning Kadri Voorandi “Ära mind lahti lase” puudutas peoliste hingekeeli.

Üldlaulupeol “Minu arm” esmaettekandele tulnud Tauno Aintsi laul Urve Tinnuri sõnadele “Üksi pole keegi” veeres Lauri Õunapuu eeslaulmisel ja laulupeo kunstilise juhi Peeter Perensi dirigeerimisel hämarduvas suveõhtus loitsuna üle rahvast tulvil lauluväljaku.

Vaevalt jõudsid esimesed värsid “Siis kui siud sind salvavad ...” laulukaare all kõlada, kui rahvas tuli lummatult kaasa, ning kui jõuti finaalini “... üksi pole keegi”, oli lauluväljak täis telefonide tuletäppe. Siira vaimustusega hõikasid valikühendkoorid dirigendipulti autorid ja laul läks kordamisele. Pühapäevasel peol “Minu arm” võtsid koorid laulu “Üksi pole keegi” üles ühe lisaloona laulupeo lõpetamisel. Seda laulsid bussis kodu poole veeredes nii täiskasvanud kui ka lastekoorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles