Laulupidu kuulub Tiina Mälbergi isiksuse juurde

Inna Grünfeldt
Copy
Väike, aga kauni kõlaga Rakvere teatri segakoor, kus Tiina Mälberg (vasakult teine) laulis teist sopranit, hoidis laulupeol lippu kõrgel.
Väike, aga kauni kõlaga Rakvere teatri segakoor, kus Tiina Mälberg (vasakult teine) laulis teist sopranit, hoidis laulupeol lippu kõrgel. Foto: Rakvere Teater

Hänike Segakoori ja Rakvere Teatri Segakoori lauljana tuli Tiina Mälbergil teha valik, kas liita oma hääl suurpeol sõpruskonna või kolleegidega. Laulukaare all toetas tema hääl teatrikoori.

Laulupeota ei kujuta Tiina Mälberg oma elu ette. “Minu jaoks on laulupeotraditsioon elu osa, see kuulub minu kui isiksuse juurde,” sõnas Tiina Mälberg. Lapsena käis ta laulupeol vanematega, koolipõlves laulis koorides.

Mis häälerühma ta kuulub, pole Tiina Mälbergil kerge vastata. “Olen näitleja, seega olen see, mida vajatakse. Lapsena laulsin esimest häält, täiskasvanuna sagedasti sopranit. Hänike kooris olen ka esimene alt, kuna seal on säravaid sopraneid kuhjaga. Teatri koori kogunes hulk alte – mul tuli jälle kõrgemale kolida ja laulsin seekord laulupeol teist sopranit,” andis ta täpse ülevaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles