Mihkel Kurg teeb koos Tarvaga meistriliigas come-back‘i

Margus Martin
, reporter
Copy
Mihkel Kurg.
Mihkel Kurg. Foto: Ain Liiva

Paar aastat tagasi suurest korvpallist loobumise mõtteid mõlgutanud Mihkel Kurg otsustas koos Rakvere Tarvaga kirjutada uue peatüki kohalikku korvpallilukku, sest naaseb pärast kahte hooaega madalamatel liigatasanditel sama klubiga ka meistriliigasse, teatas Tarvas oma sotsiaalmeedia lehel.

Eesti meistrivõistluste esi- ja teises liigas laitmatult Tarva kapteni kohustusi täitnud ja mõlemal hooajal koos kaaslastega kuldmedali kaela saanud 32-aastane tagamängija lisab meeskonda ühel ajal nii kogemust kui ka täpset viskekätt.

Mihkel Kure valusad kaugvisked lõid mullu kõikuma nii mõnegi esiliigameeskonna enesekindluse. Hõlpsam elu ei oota kindlasti ees konkurente meistriliigas.

Statistiliste näitajate poolest mahtus eelmisel hooajal 27 mängus rakverlaste eest väljakul käinud ja neis keskmiselt 21 minutit rassinud pallur paremate hulka mitmes arvestuses. Mihkel Kure keskmine punktisaak oli mullu 13,4, kaugvisete tabavus soliidsed 42 protsenti (187/79) ning vabavisete tabavus kadestamisväärsed 90 protsenti (50/45).

Meistriliiga debüüdi tegi Tartu korvpallikooli kasvandikust mängumees 2004. aastal Rakvere Palliklubi rivistuses. Algav hooaeg on tal Eesti meistriliigas arvult kaheteistkümnes.

Lisaks kodumaale on Mihkel Kurg teeninud korvpallurina leiba Saksamaal.

Ühes kaks aastat tagasi Virumaa Teatajale antud usutluses ütles Mihkel Kurg, et soovib oma kogemusi ja teadmisi edasi anda ka Rakvere noorematele mängijatele. "Mis saab veel parem olla kui teha seda kohas, kus algas minu meistriliigakarjäär ja lõpetasin kooli," lausus pallur toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles