Kiri: Noorte algatus vajab lõpuleviimiseks tuge

Copy
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Kaks Rakvere noort, üks neist Tanel Vetik, algatasid kohalikud "Teeme ära!" koristustalgud. Väärt teo eesmärk oli koristada prügist Piira jalakäijate silla ümbrus ja Piira mets. Samuti oli tekkinud vajadus remontida lagunenud jalakäijate sild, mida kohalikud elanikud kasutavad, jõudmaks Lilleoru kaupluseni. Päästeameti inspektori Meelis Hüüsi sõnul on silla seisukord nüüdseks lausa ohtlik.

Talgutest võtsid osa nii Vinni valla kui ka Rakvere linna elanikud eakatest lasteni. Metsast sai välja veetud mitu suurt prügikoti- ja kärutäit jäätmeid, kuid siis ilmnes kurb tõsiasi. Jäätmete seadusevastane ladestamine on toimunud sedavõrd kaua, et ilma konteineri ja ekskavaatorita ei jõua ühe küla inimesed metsaalust lähima paari aastaga korda teha. Siinkohal tahaks tänada metsaspetsialist Taavi Saart, kes noorte algatatud ettevõtmist edasi viib. Rakvere linnavalitsus ja Vinni vallavalitsus on vastutuse võtmist edasi lükanud.

Kui Taavi Saar poleks ettevõtmisega ühinenud, kestaksid läbirääkimised Rakvere linnavalitsusega sel teemal tõenäoliselt siiamaani. Miks peab Eesti riigis keskkonna hoidmiseks eraisik kogu tegevust korraldama, samal ajal kui riigi esindajad omavalitsustes loorberitel istuvad? Asub ju Piira küla kahe omavalitsuse piirialal. Selle asemel, et jõud ühendada ning kulud pooleks jagada, on teemat pelgalt menetletud, kuid ilma konkreetse tegevuskavata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles