Võrdleme rosoljet, mitmes toonis ühtaegu argist ja pidulikku salatit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Virumaa Teataja toimetus mekkis rosoljet.
Virumaa Teataja toimetus mekkis rosoljet. Foto: Vladislav Musakko, Shutterstock, 5 X Internet

Virumaa Teataja toimetus tegi tiiru peale Rakvere kulinaarialettidele ning valis mekkimiseks-võrdlemiseks kuue tootja rosolje. Arvate, et mis sellel peedi ja heeringaga salatil vahet on – on aga küll!

Rosoljel on pikka aega olnud koht pidulaudadel, kuhu perenaised seda hoole ja armastusega oma külalistele hakivad-segavad. Toidupoest haaratakse aga karp rosoljega sageli ka töisel päeval lõunasöögiks kaasa.

Hindasime rosoljesid pimetestil viiepallisüsteemis, kus üks tähistas kõige kehvemat, viis parimat. Selgus, et seda rooga leidub mitmes roosas toonis ning kõrgeim hind ei tähenda sugugi parimat maitset. Kuigi maitse üle, teadagi, võib vaielda. Meie testi tulemus osutus niisuguseks.

Märksõnad

Tagasi üles