Väike-Maarja valla parimaks meeneks valiti Kaarli talu Tänuleib

Andres Pulver
Copy
Kaarli talu Tänuleib.
Kaarli talu Tänuleib. Foto: Väike-Maarja vallavalitsus

Väike-Maarja vallavalitsus ja Väike-Maarja muuseum kuulutasid kevadel välja toidu- ja käsitöömeenete konkursi sooviga mitmekesistada Väike-Maarja valda tutvustavate meenete valikut ja toetada pärandil põhinevat tootearendust.

Võistlusele laekus 21 eriilmelist meenet. Valikut tehes hinnati töö seotust eesti kultuuriga, tooraine päritolu, teostuse kvaliteeti, praktilist väärtust, keskkonnasõbralikkust, valmisolekut meenet juurde toota ja edasimüügihinda.

Žürii valis parimaks Kadri Kopso tehtud Kaarli talu Tänuleiva, teise koha sai konkursil Rakke kooli 6. klassi õpilaste mäng "Trips-traps-trull" ja kolmanda Vinkymon OÜ komplekt "Ebaküdooniamaius ja -krõps koos küüslaugukrõpsuga".

Auhinnaliste kohtadega kaasnes ka rahaline preemia vastavalt 300, 150 ja 75 eurot.

Eripreemiaga tunnustati Helen Potmani kõrvarõngaste komplekti "EHE näkk, EHE Lurich ja EHE Rakke" ning Lea Vimbergi kinnaste komplekti "Simuna sõrmikud, Väike-Maarja labak ja Liigvalla labak".

Auhinnatutel on õigus kasutada oma tootel märget "Tunnustatud Väike-Maarja meene 2019". Kui meene võetakse müüki Väike-Maarja muuseumisse või arvatakse Väike-Maarja valla meenete hulka, kasutatakse pakendil Väike-Maarja valla vappi ja toode tõstetakse esile märkega "Väike-Maarja meene".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles