3000 kilomeetrit jalgrattal: Tallinn-Rakvere-Holland

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Rakvere linnas külastas Umair Ali peamisi turismiatraktsioone ja startis järgmise päeva varahommikul Keskväljakult Tartu poole.
Rakvere linnas külastas Umair Ali peamisi turismiatraktsioone ja startis järgmise päeva varahommikul Keskväljakult Tartu poole. Foto: Ain Liiva

Tähtis pole ratas, vaid rattur, teab täitsa tavalisel velol Tallinnast sõitu alustanud Umair Ali, kes välisüliõpilasena sisustab oma koolivaheaega, pedaalides läbi pool Euroopat.

Umair Ali on Pakistanist pärit ja tal on seljataga üks õppeaasta Tallinna ülikoolis. Et Eestit ja Pakistani lahutab pikk vahemaa, ei võtnud noormees suveks koduteed jalge alla, vaid otsustas koolivaheaega sisustada veidi rohkem kui 3000-kilomeetrise rattaretkega, mida ta alustas Tallinnast ning mille lõpetab Hollandis. Rakvere oli tema pika reisi esimene peatuspaik umbes ühe kuu pikkusel teekonnal.

Sellisel viisil reisimist peab ta iseenda jaoks ainuvõimalikuks, seda enam, et rattasõitu ta armastab. Ostes lennupileti, istudes õhulaeva, mis sihtkohta viib, ei ole võimalik külastatavat riiki ja selle rahvast tundma õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles