Prokurör lõpetas Soormi ja Tuvi kriminaalmenetluse

BNS
Copy
Teet Soorm (vasakul) ja Mati Tuvi.
Teet Soorm (vasakul) ja Mati Tuvi. Foto: Sander Ilvest

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas otstarbekuse kaalutlusel kriminaalmenetluse AS-i HKScan Estonia endiste juhtide Teet Soormi ja Mati Tuvi suhtes.

Kriminaalmenetluse lõpetas juba juunis toonane Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Martin Tuulik, kes pani Soormile ja Tuvile kohustuse tasuda riigituludesse kindel rahasumma.

Määruse järgi pidi Soorm tasuma riigituludesse 25 000 eurot ja Tuvi 3000 eurot.

Kriminaalmenetluse seadustiku järgi võib prokuratuur kriminaalmenetluse otstarbekuse kaalutlusel lõpetada, kui tegemist on teise astme kuriteoga ja selles kahtlustatava süü ei ole suur ning ta on heastanud või asunud heastama kuriteoga tekitatud kahju ja tasunud menetluskulud ning kui menetluse jätkamiseks avalik huvi puudub.

Prokurör leidis, et kuna Soorm ja Tuvi on varem kriminaalkorras karistamata, on neid võimalik õiguskuulekusele suunata nende kriminaalasja kohtusse saatmata.

Samuti on Soorm hüvitanud kannatanutele tsiviilhagi ligi 90 000 eurot ning asjaosalised on omavahel sõlminud kompromissi ja soovivad saavutada õigusrahu.

Mai lõpus saavutas lihatööstuskontsern HKScan kokkuleppe oma endiste Baltikumi juhtkonna liikmete Teet Soormi ja Mati Tuviga ning HKScani tsiviilasjad Eesti kohtus lõpetatakse. Pooled jõudsid omavahel kõigis kolmes tsiviilasjas neid rahuldava kokkuleppeni.

Keskkriminaalpolitsei pidas Soormi ja Tuvi majanduskuritegudes kahtlustatavatena kinni 2017. aasta novembri lõpus, kuid prokuratuur ei pidanud vajalikuks kohtult nende vahistamist taotleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles