Roolijoodikud seadsid laste elu ohtu

Andres Pulver
Copy
Foto: Kristjan Teedema

Nädalavahetusel pidas politsei kinni kaks joobes sõidukijuhti, kelle joove oli üle kahe promilli ning kelle sõidukites viibis kokku kuus alaealist last.

“Ühe juhtumi puhul oli sõidukis kolmekuune imik ning teise puhul olid joobes ka kõik alaealised,” tõi kurva statistika välja Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste.

Ühes sõidukis olid lapsed vanuses kolm kuud, neli aastat ja kuus aastat. Teises sõidukis viibis kaks 15-aastast last ja üks 16-aastane.

“Joobes juhtimine ei ole ega saagi olla ühiskonnas kuidagi aktsepteeritav, kuid seada ohtu nii pisikesed ja maailma alles avastavad lapsed on eriti hoolimatu. Mul pole sõnu,” ütles Tammiste.

Mõlemad sõidukijuhid on kinni peetud ning vastutavad oma tegude eest, kuid miks inimesed nii mõtlematult käituvad, on ka Virumaa paljunäinud politseinikele arusaamatu.

Kokku kõrvaldas politsei nädalavahetusel Lääne-Virumaa teedelt kümme joobes sõidukijuhti. Lisaks neile olid 20 sõidukijuhil jääknähud, mistõttu tuli neil edasisõiduks tee ääres pikk paus teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles