Prügifirma survestab mitut valda muutma jäätmeveo hinda

Margus Martin
, reporter
Copy
Ragn-Sells on pisut vähem kui kaks aastat enne MTÜ-ga Roheline Paik sõlmitud hankelepingu lõppu sattunud kimbatusse. Firma mure on mõistetav, sest väidetavalt korraldatakse praegu jäätmevedu mitmel pool Lääne-Virumaal kahjumiga.
Ragn-Sells on pisut vähem kui kaks aastat enne MTÜ-ga Roheline Paik sõlmitud hankelepingu lõppu sattunud kimbatusse. Firma mure on mõistetav, sest väidetavalt korraldatakse praegu jäätmevedu mitmel pool Lääne-Virumaal kahjumiga. Foto: Urmas Luik

Kolm ja pool aastat tagasi mittetulundusühingu Roheline Paik korraldatud riigihanke võitja aktsiaselts Ragn-Sells pani lepingupartneri fakti ette, et senised jäätmeveo korraldamise tingimused ettevõtet ei rahulda ning firma soovib enda seatud tingimustel hinda tõsta.

Kõnealune viie aasta pikkune leping puudutab jäätmevedu Pandivere piirkonna omavalitsustes ehk endises Laekvere, Tamsalu, Rakke ja Väike-Maarja vallas, mis haldusreformi järel kuuluvad vastavalt Vinni, Tapa ja Väike-Maarja haldusalasse. Nimetatud vallad asutasid MTÜ Roheline Paik justnimelt jäätmeveo teenuse korraldamiseks.

Et leping on konfidentsiaalne ja ärisaladusele viidates ükski nimetatud omavalitsustest ega ka prügifirma ise detaile ei avalda, saab üksikasjalikumalt selle sisusse süüvimata teema lühidalt kokku võtta järgmiselt: mõne aasta eest riigihanke võitnud parim pakkuja Ragn-Sells ei ole eri asjaoludele, nagu kütusehinna või tööjõukulude tõus, viidates nõus endise hinnaga jäätmevedu jätkama, vaid pakkus sel kevadel välja uued tingimused ehk lihtsamalt öeldes kõrgema hinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles