Jõuetust kurtnud Steinburg väntas ikka esimeseks

Margus Martin
, reporter
Copy
Rakvere rattamaraton liigub tasapisi tagasi oma hiilgeaegade poole. Viimati võistles eri distantsidel alates täiskasvanutest ja lõpetades lastega ligemale 600 ratturit.
Rakvere rattamaraton liigub tasapisi tagasi oma hiilgeaegade poole. Viimati võistles eri distantsidel alates täiskasvanutest ja lõpetades lastega ligemale 600 ratturit. Foto: Ain Liiva

Üle poole tuhande osalejaga Rakvere rattamaratonil hoidis teist aastat kohalike rattasportlaste lippu kõrgel Greete Steinburg. Rakkelanna surus maha koduse rivaali Janelle Uibokandi püüdlused teda edestada ning võttis kesisest enesetundest hoolimata naiste arvestuses maratonivõidu.

Kas põhjus peitus maratonieelsel päeval ette võetud väiksemas XCO jõuproovis või oli tegu Euroopa meistrivõistluste järgse reisiväsimusega, kuid kahe viimase aasta maastikurattasõidu Eesti meister Steinburg tunnistas, et Rakveres tal vajalik energia ning teravus puudusid.

“Väga, väga halb päev ja kuidagi täiesti jõuetu tunne. Puhtalt tehniliselt sõitsin eest ära. Oleks rohkem kruusa olnud, siis poleks seda [võitu] tulnud, aga tehniliselt olin ikka nii palju temast [Janelle Uibokandist] üle ja sealt see vahe sisse tuli,” rääkis Greete Steinburg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles